Connect with us

stiri

Director Nova Apaserv: „Uitaţi de aducţiunea de la Prut. E o prostie. Ar costa de trei ori mai mult”

Published

on

gabriel carlan

De vreo câţiva ani, şefii Consiliului Judeţean şi operatorului de apă au tot vorbit despre aducţiunea Ştefăneşti – Botoşani şi că municipiul reşedinţă de judeţ va beneficia de apă net superioară calitativ celei existente în momentul de faţă.

Au fost doar vorbe iar acest proiect privind aducţiunea de apă Ştefăneşti – Botoşani nu are nicio şansă să se realizeze. Cel puţin asta susţine Gabriel Cârlan, directorul general al SC Nova Apaserv SA Botoşani.

„Apa de la Prut la Botoşani ar costa de trei ori mai mult. Pompez apa din vale în deal. E o aberaţie. Uitaţi de aducţiunea de la Prut. E o prostie. Soluţia este acumularea de la Vf. Câmpului. Eu am apă suficientă la Bucecea. Probleme am cu reţelele care sunt mici şi subdimensionate pentru a asigura necesarul de apă în judeţ. Capacitate de tratare am”, a afirmat Gabriel Cârlan.

Reprezentanţii opratorului de apă susţin că pregătesc un nou proiect prin care vizează atragera de fonduri europene iar pe acest proiect nu este inclusă aducţiunea Ştefăneşti – Botoşani.

„S-a făcut o listă de priorităţi. S-au ales localităţile care au parţial canalizare şi apă, au staţii de epurare. Am un plan de conformare cu Ministerul Mediului pentru a termina staţiile de epurare. Lista prioritară înseamnă investiţii de aproximativ 160 de milioane de euro. Vedem câţi bani vom putea obţine. Nu se ştie cât va fi cofinanţarea”, a adăugat directorul general al SC Nova Apaserv SA.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad