Connect with us

stiri

COD GALBEN de instabilitate atmosferică în judeţul BOTOŞANI

Published

on

cod galben 2 iulie

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o evertizare valabilă pentru mai multe judeţe din ţară printre care şi Botoşani. Codul Galben de instabilitate atmosferică accentuată este valabil de mâine, 3 iulie, ora 14.00 şi până luni 4 iulie, ora 6.00.

În intervalul menţionat, în vestul, centrul şi nordul ţării, precum şi în toate zonele montane vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt ce vor lua şi aspect de vijelie şi pe arii restrânse grindină. Se vor înregistra cantităţi de apă de peste 20…25 l/mp şi izolat 50…60 l/mp.

Fenomene asociate instabilităţii atmosferice se vor semnala şi în restul teritoriului, mai ales în seara zilei de duminică şi în primele ore ale nopţii, dar pe spaţii mai restrânse.

În a doua parte a zilei de sâmbătă (2 iulie), îndeosebi la deal şi la munte, local vor fi averse torenţiale, însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului şi grindină.

Pe parcursul zilei de duminică, 3 iulie, local în Câmpia Română disconfortul termic va fi ridicat, iar indiceletemperatură – umezeală (ITU) va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad