Connect with us

Educatie

Realizare remarcabilă a tinerilor coordonați de prof. Grigore Luisian: o nouă imprimantă 3D ultimul model – I3

DIRECŢIA JUDEŢEANĂ PENTRU SPORT ŞI TINERET BOTOŞANI-Centrul de Tineret Botoșani în parteneriat cu PALATUL COPIILOR BOTOȘANI, Cercul de Fizică Aplicată, au initiat un proiect pentru a împărtăși tinerilor cu vârste cuprinse între 14-18 ani, experienta acumulată în crearea unei noi imprimante 3d.

Distribuie pe:

Published

on

elevi imprimanta

DIRECŢIA JUDEŢEANĂ PENTRU SPORT ŞI TINERET BOTOŞANI-Centrul de Tineret Botoșani  în parteneriat cu PALATUL COPIILOR BOTOȘANI, Cercul de Fizică Aplicată, au initiat un proiect pentru a împărtăși tinerilor cu vârste cuprinse între 14-18 ani, experienta acumulată în crearea unei noi imprimante 3d.

Astfel, in perioada 01 aprilie – 15 iunie  2016, 16 elevi botoșăneni, din diferite unități școlare din județ au participat la cursuri teoretice și practice care s-au concretizat prin realizarea unei imprimante 3d. Coordonatorul proiectului a fost profesorul Luisian Grigore și  partea de realizare practica a fost condusă de elevii  Botez Șerban, Voiniciuc Vasile și Vișan Andrei. Scopul proiectului a fost atragerea tinerilor spre studiu, inovare și noile tehnologii.

O imprimantă 3d a mai fost finalizată de o echipa de elevi  ai cercului de Fizică Aplicată în urmă cu 3 ani și a avut un rol fundamental în realizarea multor proiecte: ”Mâna robot humanoid”, ”Robot humanoid”, componente robotică. Unele componentele mecanice din actualul proiect au fost “turnate” cu vechea imprimantă 3d.

Noua imprimantă 3d este mai performantă prin materialele folosite, fiabilitate, acuratețe, mărimea pieselor ce pot fi executate și aspectul apropiat de un prototip industrial.

La finalizarea proiectului au participat reprezentanți ai instituțiilor partenere, elevi și profesori.

Materialele pentru realizarea proiectului au fost suportate de către Ministerul Tineretului și Sportului prin DIRECŢIA JUDEŢEANĂ PENTRU SPORT ŞI TINERET BOTOŞANI.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )