Connect with us

Politica

ALEGERI în oraşele din judeţul BOTOŞANI. PNL produce surpriza la DARABANI şi ŞTEFĂNEŞTI

Published

on

primari orase

Partidul Naţional Liberal a produs o mare surpriză în două dintre oraşele judeţului Botoşani. Candidaţii PNL au câştigat alegerile în oraşele Ştefăneşti şi Darabani.

La Ştefăneşti se ştia dinaintea alegerilor că Florin Buţura are şanse mari să-l învingă pe Ştefănel Rusu, diferenţa dintre cei doi fiind una considerabilă. În schimb, la Darabani, social democratul Corneliu Aroşoaie pornea cu prima şansă înaintea startului campaniei electorale. Cu toate acestea, Liviu Hrimiuc, candidatul PNL, a recuperat handicapul şi a reuşit să câştige alegerile la o diferenţă foarte mică. Social democraţii au cerut o nouă numărare de voturi dar şi de această dată au pierdut iar Liviu Hrimiuc va fi noul primar al oraşului Darabani.

La Dorohoi, Săveni, Flămânzi şi Bucecea, primarii în funcţie nu au avut nici cea mai mică emoţie în ceea ce priveşte câştigarea alegerilor. Social democratul Dorin Alexandrescu a câştigat al treilea mandat de primar cu 71%, învingându-l categoric pe liberalul Constantin Bursuc. Tot cu peste 70% s-au impus Relu Tîrzioru şi Dan Oloeriu la Săveni şi respectiv Flămânzi iar la Bucecea, Andron Ţâmpău a câştigat cu peste 50%.

În municipiul Botoşani, Cătălin Flutur a câştigat alegerile la o diferenţă de aproape 2000 de voturi. Inclusiv social democratul Ovidiu Portariuc a ieşit şi şi-a recunoscut înfrângerea, o înfrângere care era anticipată ţinând cont de modul cum a fost administrat municipiul Botoşani în ultimii ani şi de incapacitatea acestuia de a gestiona principalele proiecte cu fonduri europene.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad