Connect with us

Administratie

Proiecte de peste 5 milioane de euro pregătite pentru comuna Răchiţi. „Toate sunt eligibile şi sunt sigur că vom obţine finanţarea”

Published

on

primaria rachiti

În următorii ani, comuna Răchiţi va fi transformată într-un şantier. Mai multe proiecte în valoare de peste cinci milioane de euro sunt pregătite pentru a fi demarate cu fonduri europene iar autorităţile locale susţin că toate aceste proiecte sunt eligibile pe noua sesiune de finanţare.

iacobgheorghe„Deja avem trei proiecte mari pentru următorii patru ani. Avem un proiect de două milioane de euro pentru Costeşti şi Cişmea. Vorbim de aducţiunea de apă Răchiţi-Costeşti, canalizare-staţie epurare în Costeşti şi extinderea canalizării în Cişmea. Mai avem un proiect de 1,5 milioane de euro la Roşiori pentru staţie de epurare şi canalizare plus extinderea reţelei de apă. În plus, mai avem un proiect de un milion de euro pentru asfaltarea a şase kilometri de drum. Avem tronsoane de drum în toate localităţile. Cu siguranţă toate cele trei proiecte sunt eligibile şi sunt sigur că vom obţine finanţarea”, a declarat Gheorghe Iacob, primarul comunei Răchiţi.

De asemenea, cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării şi din bugetul local, se va încerca modernizarea unei şcoli, construcţia a două grădiniţe şi un afterschool plus realizarea unui complex sportiv cu stadion, terenuri de minifotbal şi o sală de sport.

„Pentru următorii patru ani mai avem în plan modernizarea şcolii nr. 2 Costeşti. Va fi o construcţie nouă în care va fi şcoala, o grădiniţă şi un after school. În plus, mai vrem să realizăm o grădiniţă în localitatea Cişmea. Încercăm să obţinem finanţare prin Ministerul Dezvoltării. De asemenea, am făcut demersuri şi sper să se aprobe construcţia unei săli de sport în localitatea Răchiţi. Noi vrem să fie construită lângă viitorul stadion. Ne-am dori un complex sportiv cu sală, stadion şi trei terenuri de handbal, minifotbal”, a adăugat Gheorghe Iacob, primarul comunei Răchiţi.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad