Connect with us

Sanatate

Speranta pentru bolnavii din Botosani. In sfarsit s-a inaugurat compartimentul de neurochirurgie, dar e nevoie de anestezisti

Published

on

sectie neurochirurgie spital judetean botosani (7)

Compartimentul de neurochirurgie se afla la etajul patru al spitalului, are zece paturi si a fost inaugurat, astazi, in prezenta cadrelor medicale, a oficialitatilor  si a neurochirurgilor din Iasi. Interventiile vor fi efectuate de medicul  Attila Kiss care a facut deja 15 interventii neurochirugicale.

“Au fost deja facute operatii, subduralele cronice, au fost drenaje ventriculare, hernii de disc. Astfel de operatii nu au fost posibile pana acum la Botosani din lipsa de aparatura”, a declarat  Attila Kiss, neurochirurg Mavromati. Pana acum toti pacientii cu probleme neurochirurgicale erau trimisi la Iasi.

“Practic este cu totul altceva cand un pacient este primit aici de un neurochirurg care stabileste gradul de urgenta, rezolva urgenta majore. Nu mai este permis in ziua de astazi ca un hematom extradural sa nu fie operat rapid, acolo unde s-a produs un eventual accident. Nu trebuie sa se mai intample sa ajunga la noi dupa trei-patru ore”, a declarat Marius Dabija, neurochirurg Iasi.

Inaugurarea compartimentul a scos in evidenta lipsa anestezistilor din spital.

“Revin, marea problema a mea este  terapia intensiva, lipsa anestezistului. Nu poti opera fara anestezie. Deci acesta este urmatorul pas  pe care conducerea spitalului trebuie sa ia o atitudine serioasa. Eu am colaborat foarte bine cu anestezistii care sunt aici si tin sa-i multumesc doctorului Podariu si doctorului  Nituleac”, a declarat Attila Kiss, neurochirurg.

Managerul spitalului a luat masuri in aceasta privinta, dar deocamdata un singur anestezist  s-a inscris la concurs.

“In momentul de fata, avem un medic care s-a inscris la concursul pentru anestezisti unde noi am scos doua posturi. In continuare, lunar, vom da anunturi pentru scoaterea la concurs si saptamana  viitoare ma voi deplasa in centrul universitar Iasi sa contactam medici anestezisti, pentru ca este obligatia noastra”, a declarat Corneliu Mihai, director Spitalul de Urgenta Botosani.

Deocamdata, interventiile neurochirurgicale se fac in sala de operatie de la chirurgie, pentru ca sala de neurochirugie nu este dotata cu toata aparatura. Echipamentele necesare urmeaza sa fie achizitionate in cateva saptamani.

Pana acum, pentru infiintarea acestui compartiment s-a cheltuit o suma de aproape 9 miliarde lei vechi.Judetean de Urgenta.

sectie neurochirurgie spital judetean botosani (6) sectie neurochirurgie spital judetean botosani (5) sectie neurochirurgie spital judetean botosani (4) sectie neurochirurgie spital judetean botosani (3) sectie neurochirurgie spital judetean botosani (2) sectie neurochirurgie spital judetean botosani (1)

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad