Connect with us

Educatie

ISU Botoşani îşi deschide porţile de „Ziua Internaţională a Copilului”

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani organizează pe 1 iunie 2016, de Ziua Internaţională a Copilului, „Ziua Porţilor Deschise” la subunităţile din Botoşani, Dorohoi, Săveni, Ştefăneşti şi Truşeşti.

Distribuie pe:

Published

on

isu pompieri, copii

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani organizează pe 1 iunie 2016, de Ziua Internaţională a Copilului, „Ziua Porţilor Deschise” la subunităţile din Botoşani, Dorohoi, Săveni, Ştefăneşti şi Truşeşti.

Astfel, între orele 09.00 – 14.00, copiii pot veni în vizită la pompieri, însoţiţi de părinţi şi cadre didactice. Gazdele îşi vor  prezenta meseria, atât teoretic, cât şi practic. Copiii vor avea prilejul să vadă autospecialele de intervenţie, echipamentele şi autospecialele de descarcerare şi vor afla cum funcţionează acestea. Totodată, ei vor asista la demonstraţii privind modul de funcţionare a echipamentului de descarcerare.

Specialiştii din cadrul Inspecţiei de Prevenire îi vor învăţa pe cei mici cum să prevină sau cum să se comporte în caz de incendiu, cutremur sau alte situaţii de urgenţă, prezentându-le, totodată, materiale de informare preventivă din campaniilor derulate la nivel naţional F.O.C.– Flăcările Omoară Copii”, “R.I.S.C. – Renunţă! Improvizaţiile Sunt Catastrofale!”, “Vreau să fiu voluntar!” şi „Nu tremur la cutremur”.

Tot în cadrul activităţilor de informare preventivă desfăşurate de I.S.U. Botoşani pentru a marca „Ziua Internaţională a Copilului”, pe Pietonalul „Grigore Ghica” din municipiul Dorohoi va fi amenajat un punct de informare preventivă.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad