Connect with us

Auto

Autoturismele înmatriculate în Bulgaria ar putea fi RADIATE. Ce măsuri vrea să ia Parlamentul de la Sofia

Published

on

razie politia rutiera (8)

Decizie radicală luată de Parlamentul de la Sofia! Înmatricularea autoturismelor care nu au asigurare de răspundere civilă auto va fi anulata automat. Decizia a fost luată pentru a opri abuzurilor cu înmatricularea în Bulgaria de automobile din țările vecine.

Companiile bulgare de asigurări auto au înregistrat pierderi însemnate, din cauza costului de câteva ori mai mic în Bulgaria față de țările vecine al înmatriculării și al taxelor plătite de proprietarii de autoturisme mână a două, scrie ziaruldeiasi.ro. În acest sens, din 11 milioane de euro recompense achitate anul trecut Fondul de garanție RCA a plătit șase milioane pentru accidente în străinătate cauzate de automobile îmnatriculate în Bulgaria.
România, Moldova și Grecia sunt țările care au cele mai multe mașini înmatriculate în Bulgaria.
Cu toate acestea, proprietarii nu se deplasează anual în Bulgaria pentru a-și reînnoi Asigurarea de răspunderea civilă auto. Când se produce un incident de circulație pagubele sunt plătite de Fondul de garanție constituit de companiile bulgare de asigurări.
Asigurarea de Răspundere civilă auto costă în Bulgaria între 75 și 400 de euro pe an în funcție de capacitatea cilindrică a motorului, a orașului înmatriculării, a vârstei și a numărului de accidente provocate de proprietarul mașinii. RCA este foarte mare pentru persoanele fizice ce au peste zece automobile înmatriculate și pentru firme cu peste 15. În astfel de cazuri un RCA cu motor de 1,6 litri va putea ajunge la 350 de euro.
Citeste mai mult pe RTV.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad