Connect with us

Sport

Botoşăneanca Ioana Crăciun Strungaru s-a calificat la Jocurile Olimpice

Adelina Cojocariu Strugaru a reuşit în această seară calificarea la Jocurile Olimpice care vor avea loc vara aceasta în Brazilia. Sportiva care a început canotajul la CS Botoşani, a făcut parte din echipajul de 8+1 al României.

Distribuie pe:

Published

on

echipaj 8+1

Ioana Crăciun Strungaru a reuşit în această seară calificarea la Jocurile Olimpice care vor avea loc vara aceasta în Brazilia. Sportiva care a început canotajul la CS Botoşani, a făcut parte din echipajul de 8+1 al României.

Echipajul format din Mihaela Petrila, Ioana Crăciun Strungaru, Mădălina Bereş, Laura Oprea, Adelina Boguş, Andreea Boghian, Roxana Cogianu, Irina Dorneanu – Daniela Druncea (cârmaci), a concurat în această seară la Regata olimpică de calificare de la Lucerna. Echipajul tricolor a preluat conducerea la jumătatea cursei şi a trecut primul linia de sosire, în 6:02,56. Cel de-al doilea loc calificant a fost câştigat de Olanda, echipaj care le-a învins pe tricolore la Campionatele Europene de luna trecută.

„Doamne, ce emoţii am avut în timpul cursei şi ce satisfacţii am avut la final! Olandezele au plecat ca din puşcă, pe principiul ori la bal, ori la spital. Au avut sub trei minute pe prima mie, ceea ce spune totul. Dar fetele noastre nu s-au lăsat, au ţinut aproape şi au fost net mai bune pe final. După această cursă nu pot să mai spun decât că aştept finala olimpică. Fetele au dovedit că au valoare şi am încredere în ele. Am văzut cursa de la sosire, iar pe ultimii 250 de metri parcă am retrăit cursa noastră de la Atena, de la 8+1. Barca lor parcă zbura, aşa cum s-a întâmplat şi atunci. Mi-au dat efectiv lacrimile de bucurie”, a declarat Elisabeta Lipă pentru ProSport.

În toamna anului trecut, Ioana Crăciun s-a căsătorit cu fostul canotoj botoşănean Ionel Strungariu, naş fiind Cătălin Rotundu, primarul comunei Dîngeni.

ioana craciun, ionel strugariu, catalin rotundu1

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad