Connect with us

National

ANM a emis o avertizare. Botoşaniul a intrat în COD GALBEN de instabilitate atmosferică accentuată, ploi însemnate cantitativ

Published

on

cod galben

Aministraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare care a intrat în vigoare în această după amiază şi care vizează mai multe judeţe din ţară, printre care şi Botoşaniul.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ 

COD GALBEN – INTERVALUL 24 MAI, ORA 16 – 25 MAI, ORA 21

În intervalul menţionat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată în cea mai mare parte a ţării. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie şi pe arii restrânse grindină. În Moldova, Dobrogea, Transilvania, Maramureş, nordul şi estul Munteniei, precum şi în zona de munte, cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp şi izolat, 40 … 50 l/mp.
În seara zilei de marţi (24 mai) şi la începutul nopţii de marţi spre miercuri (24/25 mai), manifestări specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala cu o intensitate mai mare şi în centrul şi sudul Munteniei, inclusiv în zona municipiului Bucureşti.

COD PORTOCALIU – INTERVALUL 24 MAI, ORA 22 – 25 MAI, ORA 15

Marţi noaptea (24/25 mai) şi pe parcursul zilei de miercuri (25 mai) în zona de munte a judeţelor Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Covasna, Braşov şi Sibiu se vor acumula cantităţi de apă care vor depăşi 50 l/mp şi izolat 80 l/mp.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad