Connect with us

Sanatate

Operaţii doar în regim de urgenţă la Spitalul Judeţean Mavromati Botoşani

La Spitalul din Botosani se fac operatii doar in regim de urgenta, dupa ce guvernul a cerut sa nu mai fie utilizati dezinfectantii Hexi Pharma in unitatile sanitare. S-a ajuns la aceasta decizie, dupa ce analizele au confirmat ca multe produse, folosite in 50 de spitale de stat din tara, sunt diluate.

Distribuie pe:

Published

on

spital ortopedie sala operatii (1)

La Spitalul din Botosani se fac operatii doar in regim de urgenta, dupa ce guvernul a cerut sa nu mai fie utilizati dezinfectantii Hexi Pharma in unitatile sanitare. S-a ajuns la aceasta decizie, dupa ce analizele au confirmat ca multe produse, folosite in 50 de spitale de stat din tara, sunt diluate.

In aceasta situatie, managerii trebuie sa cumpere alte solutii si pana la rezolvarea crizei se opereaza numai cazurile urgente. Lucru care se intampla si la Botosnai. Dimineata au fost sistate patru operatii si reprogramate pentru saptamana viitoare intrucat spitalul nu avea pe stoc dezinfectanti suficienti de la alta firma.

Tot in cursul zilei, s-a facut achizitia unor dezinfectante noi si vor fi efectuate doar urgentele.

“In momentul de fata avem toate biocidele necesare pentru asigurarea urgentelor medicale care pot sa soseasca la spital. Sunt sectii care mai au rezerve si pot asigura interventiile, dar oricum peste weekend nu se opereaza, deci ce s-a programat de astazi pentru saptamana viitoare sunt un numar de patru operatii. Dimineata a fost o intalnire cu majoritatea chirurgilor din spital si s-a discutat ce materiale sunt si ce materiale nu sunt. S-a ajuns la concluzia ca principala noastra problema este lipsa betadinei pentru dezinfectia tegumentelor preoperatorii. In acest moment avem asigurat stoc de betadina, iar dupa-amiaza vom mai primi inca 20 de litri, care asigura necesarul pentru cel putin o saptamana pentru dezinfectia preoperatorie”, a declarat Stefan Bercea, purtator de cuvant Spitalul Judetean de Urgenta.

Singurele operatii s-au facut de chirurgii ortopezi intrucat acestia au avut in stoc dezinfectanti de la alta firma. Toate produsele Hexi Pharma vor fi sigiliate, urmand ca spitalul  din Botosani sa cumpere prin negociere directa in cel mai scurt timp dezinfectanti de la alte firme.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad