Connect with us

Administratie

Valeriu Iftime: „Unul din obiectivele importante ale viitorului edil este să facem un stadion modern”. VEZI cine a promis că va moderniza arena din Botoşani

Finanţatorul clubului FC Botoşani insistă în continuare pentru demararea proiectului de modernizare a Stadionului Municipal. El a făcut primul pas, a comandat un proiect pe care l-a plătit compania Elsaco, a prezentat proiectul executivului primăriei şi Consiliului Local dar nu s-a mai făcut absolut nimic.

Distribuie pe:

Published

on

iftime stadion

Finanţatorul clubului FC Botoşani insistă în continuare pentru demararea proiectului de modernizare a Stadionului Municipal. El a făcut primul pas, a comandat un proiect pe care l-a plătit compania Elsaco, a prezentat proiectul executivului primăriei şi Consiliului Local dar nu s-a mai făcut absolut nimic.

Primarul Ovidiu Portariuc s-a declarat foarte încântat de proiect, a promis că va căuta finanţarea necesară demarării investiţiei dar nu s-a mai întâmplat nimic. Finanţarea nu a mai venit dar nici nu s-au făcut prea mari eforturi pentru a găsi banii necesari demarării investiţiei.

valeriu iftime„Cred că zona în care este stadionul din Botoşani poate fi modernizată. Un stadion cochet cu diverse alte facilităţi şi funcţii auxiliare. La un moment dat, domnul Portariuc a spus că da, o să facem. Lucrurile nu par a fi importante, ceea ce mi se pare o mare greşeală. Eu voi insista să spun că unul din obiectivele importante ale viitorului edil este să facem un stadion modern, cu locuri de parcare. Poate da premisa organizării unor evenimente importante la Botoşani. (…) Când nu vrei să faci, spui că nu ai bani. Bani se găsesc şi sunt un om care ştiu ce spun. Credeţi că va fi aşa de eficient Parcul Cornişa? Felicitări celor care au iniţiat proiectul. Eu le-am spus să facem proiectul şi hai să ieşim în piaţă şi să căutăm bani. Trebuie un proiect, cu toate studiile. Peluzele cu spaţiile comerciale pot fi realizate şi cu bani privaţi. Sunt convins că vom găsi dar trebuie să cauţi. Nu pot să mă ocup eu. Stadionul este al primăriei. În Franţa, Spania Italia, oraşe de nivelul Botoşaniul îşi construiesc un stadion în 10 ani. Important este să ai un proiect şi să ai viziune. Ai nevoie în primul rând de voinţă”, a declarat Valeriu Iftime.

Mai citeşte: Stadion de Liga Campionilor pregătit de primăria Botoşani GALERIE FOTO

Omul de afaceri botoşănean susţine că sunt multe variante de a moderniza acest stadion şi că pot fi găsiţi banii necesari. „Eu zic că e o prostie să faci stadionul cu bani din bugetul local. Sunt fonduri europene, bani privaţi, există varianta parteneriatului public – privat”, a adăugat Valeriu Iftime care a mai declarat că stadionul poate fi modernizat în mai multe etape iar FC Botoşani va putea juca în tot acest timp pe arena din municipiu. El consideră că ar trebui începută modernizarea cu tribuna I după care se va putea continua cu tribuna a II-a şi peluzele.

Valeriu Iftime a avut discuţii cu o parte dintre candidaţii la primăria Botoşani cu privire la modernizarea stadionului şi spune: „Domnul Flutur vine la meciuri. La un moment dat mi-a spus: vreau să fac stadionul ăsta dacă aş avea o putere vreodată. Chiar trebuie făcut”.

„În faţa domnului profesor, eu nu mai am mare credibilitate”

În iulie 2015, la Botoşani au venit profesorii Institutului de Arhitectură din Bucureşti. Aceştia au prezentat în sala de şedinţe a Consiliului Local un proiect al Stadionului Municipal, proiect comandat şi plătit parţial de către compania Elsaco.

proiect stadion„Au venit doi oameni importanţi de la Institutul de Arhitectură din Bucureşti. Profesorul Popescu are partea lui la proiectarea stadioanelor moderne din România. I-am adus cu mare entuziasm la Botoşani. A trecut un an şi ceva şi nu s-a mai întâmplat nimic. În faţa domnului profesor, eu nu mai am mare credibilitate. Tot împreună cu domnul profesor am fost la Zona Metropolitană şi am vorbit cu domnul Egner. A spus da, se rezolvă, o să facem. Îl caut şi acum pe domnul Egner. Aveam un mic proiect în zona Răchiţi cu patru terenuri, cu vestiare, care erau pentru copii. Astăzi, LPS şi CSS joacă pe la Bucecea. Noroc de primarul ăla că e ok. E de toată lauda primarul de la Bucecea pentru că îi lasă pe copii să joace pe acel teren”, a conchis Valeriu Iftime.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad