Connect with us

Evenimente

Grefier al DIICOT Botoşani, reţinut pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat, favorizarea făptuitorului, divulgarea informaţiilor secrete de serviciu, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals

La data de 10.05.2016 procurorii DIICOT-Serviciul Teritorial Suceava au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului BOGOŞ DANIEL CONSTANTIN, grefier în cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Botoşani, pentru savarsirea infractiunilor de sprijinire a unui grup infracţional organizat, favorizarea făptuitorului, divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Distribuie pe:

Published

on

diicot descinderi tigari (3)

La data de 10.05.2016 procurorii DIICOT-Serviciul Teritorial Suceava  au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului BOGOŞ DANIEL CONSTANTIN, grefier în cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Botoşani, pentru  savarsirea infractiunilor de sprijinire a unui grup infracţional organizat, favorizarea făptuitorului, divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

În cauză există suspiciunea rezonabilă  că  începând cu anul 2011 inculpatul BOGOŞ DANIEL CONSTANTIN, angajat în funcţia de grefier în cadrul D.I.I.C.O.T- Biroul Teritorial Botoşani, a sprijinit  activitatea unor grupuri infracţionale organizate specializate în contrabandă cu ţigarete de provenienţă extracomunitară ce acţionează pe raza municipiului şi judeţului Botoşani şi care au făcut obiectul cercetărilor într-un număr de 4 dosare penale înregistrate la D.I.I.C.O.T- Biroul Teritorial Botoşani.

S-a reţinut că începând cu anul  2011, cu intenţie directă,  inculpatul BOGOŞ DANIEL CONSTANTIN a divulgat fără drept unor membri ai grupărilor infracţionale organizate, informaţii secrete de serviciu şi/sau care nu sunt destinate publicităţii, pe care le-a cunoscut datorită atribuţiilor de serviciu, în speţă date cu caracter ”SECRET DE SERVICIU” şi/sau date confidenţiale din cadrul unor dosare penale, cu scopul de a afecta interesele legate de buna desfăşurare a urmăririi penale.

Totodată, în cauză există suspiciunea rezonabilă  că  în cursul anului 2012, cu intenţie  directă, pentru obţinerea unor credite de consum, în calitate de angajat al D.I.I.C.O.T. – B.T. Botoşani, inculpatul BOGOŞ DANIEL CONSTANTIN  a întocmit în fals o adeverinţă de venit prin contrafacerea semnăturii şefului şi a managerului economic din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, document care a produs consecinţe juridice,  fiind folosit ulterior la o bancă de pe raza municipiului Botoşani.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice — Biroul de combatere a Fraudelor Vamale din cadrul IPJ Suceava.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul  Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Sursa: Comunicat de presă

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad