Connect with us

Economic

SURSE: Noua lege a salarizării blochează sporurile şi indemnizaţiile. Explicaţiile ministrul Muncii

Noua ordonanţă privind salarizarea bugetarilor, pregătită de Guvern sub coordonarea proaspătului ministru al Muncii, va include indexări în trepte, care vor acoperi doar o parte a grilei de salarizare, începând cu salariul minim de 1.250 de lei, programat să urce la acestă cifră în luna mai, va îngheţa sporurile, indemnizaţiile, compensaţiile şi celelalte elemente ale sistemului de salarizare şi va bloca, la nivelul din iulie, şapte categorii de plăţi, potrivit unor surse din Guvern, citate de Profit.ro. Inechităţile rămase vor fi rezolvate până în 2020-2021.

Distribuie pe:

Published

on

bani ajutoare foto radioiasi

Noua ordonanţă privind salarizarea bugetarilor, pregătită de Guvern sub coordonarea proaspătului ministru al Muncii, va include indexări în trepte, care vor acoperi doar o parte a grilei de salarizare, începând cu salariul minim de 1.250 de lei, programat să urce la acestă cifră în luna mai, va îngheţa sporurile, indemnizaţiile, compensaţiile şi celelalte elemente ale sistemului de salarizare şi va bloca, la nivelul din iulie, şapte categorii de plăţi, potrivit unor surse din Guvern, citate de Profit.ro. Inechităţile rămase vor fi rezolvate până în 2020-2021.

Ministrul Muncii Dragoş Pîslaru a precizat , vineri, că nu există, deocamdată, un proiect de ordonanţă privind salarizarea în sectorul bugetar, în ciuda informaţiilor apărute pe surse, care au ieşit în presă.

În această sesiune a Consiliului Naţional Tripartit nu discutăm de un proiect, am văzut că au ieşit, pe surse, nişte informaţii. Astăzi (vineri, n.r.) discutăm o notă de principii legate de conţinutul potenţial al ordonanţei şi, respectiv, de procesul de derulare şi de calendar. Indiferent de ce gândesc eu sau alţi membri ai Guvernului, deciziile se vor lua consensual în cadrul Consiliului Naţional Tripartit“, a spus Dragoş Pîslaru, la Digi24.
El a precizat că nu există un proiect de ordonanţă pe masă. “Nu s-a lucrat la proiectul de ordonanţă, noi acum suntem la nivelul de a crea din nou încredere între Guvern şi partenerii sociali, nu există ceva care noi să facem în ascuns de acum încolo, este o chestiune de stabilire a principiilor“, a precizat ministrul Muncii.
Pîslaru a mai spus că blocarea indemnizaţiilor reprezintă doar o fracţiune din documentul care este discutat la Consiliul Naţional Tripartit.
Sunt nişte chestiuni legate de posibilitatea de a distribui echitabil banii pe familiile ocupaţionale, acest blocaj este, de fapt, o chestiune care se întâmplă, noi nu blocăm nimic. Sunt nişte principii de lucru, dacă se validează, de luni, începând cu ora 9, 10 dimineaţa, reprezentanţii tehnici ai Guvernului, ai sindicatelor şi ai celorlalţi parteneri sociali, patronate chiar, se vor întâlni şi vor lucra cot la cot, deci nu mai lucrăm noi o dată, după aceea verifică Finanţele, după aceea nu ştiu cine mai vorbeşte şi după aceea sindicatele îşi dau cu părerea“, a mai declarat ministrul.
Citeste mai mult pe RTV.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad