Connect with us

Politica

Parlamentar botoşănean prezent la o întânire cu ambasadorul SUA

Published

on

kleimm roman

COMUNICAT Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm, a fost prezent marţi la Palatul Parlamentului, la invitaţia Comisiei de apărare şi ordine publică din Camera Deputaţilor. Din comisie face parte şi deputatul botoşănean Cristian Constantin Roman.

“Întrunirea s-a axat pe subiectul relaţiei bilaterale dintre SUA şi România, pe cele trei componente fundamentale, respectiv economică, consolidarea democraţiei şi securitate naţională. Ni s-a întărit convingerea, dacă mai era nevoie, că SUA sunt, împreună cu Uniunea Europeană, cel mai important partener strategic al României şi că, împreună, putem asigura pacea şi liniştea în această regiune, indiferent de ameninţări”, a declarat Cristian Constantin Roman la finalul întrunirii de marţi.

Discuţia a avut şi un rol pregătitor al viitorului summit NATO de la Varşovia, în urma căreia România speră să obţină o prezenţă militară mai puternică în această zonă, descurajantă pentru potenţialii factori de ameninţare.

“Întâlnirea ne-a dat posibilitatea să trecem în revistă cooperarea puternică existentă în zona militară, de securitate şi apărare dintre România şi SUA. (…) Am trecut în revistă calitatea relaţiei care există între SUA şi România din domeniul apărării, în timp ce ne pregătim pentru summit-ul NATO de la Varşovia din iulie”, a spus la rândul ambasadorul SUA, Hans Klemm, după întâlnirea cu deputaţii din Comisia de apărare şi ordine publică.

Birou  parlamentar

Deputat PNL

Cristian Constantin ROMAN

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad