Connect with us

Sanatate

17 asistenţi de la Mavromati vor primi salarii mărite. Vezi ce soluţie a găsit conducerea şi cum rămâne cu ceilalţi

Amenintarile asistentilor cu proteste de amploare si greva foamei au avut efect asupra sefilor din sanatate. O parte din asistentii din spital, care au promovat examenul de grad principal vor primi lefuri marite de luna urmatoare. Vorbim de 17 dintre cei 117 angajati care au aceste studii.

Distribuie pe:

Published

on

spitalul judetean Botosani1

Amenintarile asistentilor cu proteste de amploare si greva foamei au avut efect asupra sefilor din sanatate. O  parte din asistentii din spital, care au promovat examenul de grad principal vor primi lefuri marite de luna urmatoare. Vorbim de 17 dintre cei 117 angajati care au aceste studii.

Decizia a fost luata de comun acord intre sindicate si conducerea spitalului, ca urmare a pensionarii a 17 asistenti medicali cu grad principal de anul trecut si pana in prezent.

“Incepand cu 1 mai 2016 se va acorda gradul principal pentru un numar de 17 asistenti medicali, iar de la 1 iunie 2016 se va acorda gradul principal functie de numarul de asistenti care se pensioneaza. Se acorda 17 grade pentru asistenti pentru ca din octombrie 2015 si pana acum s-au pensionat 17 asistenti medicali cu grad principal. Pe masura ce se vor pensiona in continuare se va acorda si gradul principal. Sunt doua variante:sindicatul vine cu lista lor de persoane, iar conducerea spitalului vrea sa acorde gradul principal pentru asistentii care au salariile cele mai mici”, a declarat Stefan Bercea, purtator de cuvant Spitalul Judetean de Urgenta.

Reprezentantii sindicatului aproba aceasta solutie, dar vor ca dupa semnarea contractului cu Casa de Sanatate, toti cei 100 de asistenti care au promovat examenul de grad principal sa primeasca salarii marite pe masura studiilor.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad