Connect with us

Auto

Te-a lovit o maşină înmatriculată în Bulgaria? Ce se întâmplă mai departe!

Published

on

accident rutier 11martie (10)

Maşinile înmatriculate în Bulgaria, dar deţinute de şoferi români, sunt recunoscute ca generatoare de probleme în trafic. De multe ori, devin ”autovehicule neidentificate” iar statul român plăteşte pentru daunele provocate de şoferii acestora!

Statisticile Fondului de Protecţie a Victimelor Străzii (FPVS) arată că în jur de 9% din numărul accidentelor cu vătămări corporale pentru care au trebuit să plătească despăgubiri în 2015 sunt produse de maşini neidentificate. Statisticile Fondului de Protecţie a Victimelor Străzii (FPVS) arată că în jur de 9% din numărul accidentelor cu vătămări corporale pentru care au trebuit să plătească despăgubiri în 2015 sunt produse de maşini neidentificate, arată digi24.ro. Surse din piaţă spun că în toate aceste cazuri este vorba de maşini româneşti înmatriculate în Bulgaria.

Astfel, în 2015 FPVS a plătit daune de 3,62 milioane de lei în contul accidentelor produse de maşinile înmatriculate în Bulgaria. Legislativ, situaţia stă astfel. Dacă la data accidentului vehiculele vinovate nu îşi mai au locul obişnuit de staţionare în alte ţări membre ale Acordului Multilateral şi implicit acestea, pe lângă faptul că nu deţin o asigurare valabilă RCA/Carte Verde, nici nu mai beneficiază de garanţia Biroului Naţional Carte Verde din ţara unde îşi aveau locul obişnuit de staţionare, vehiculele pot fi asimilate unor vehicule neasigurate cu locul obişnuit de staţionare în România.

Citeşte mai mult pe Cancan.ro

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad