Connect with us

Economic

Poliţiştii au intensificat controalele înaintea Paştelui. Amenzi de peste 2 miliarde la sfârşitul săptămânii trecute

În aceste zile, poliţiştii botoşăneni acţionează suplimentar faţă de activităţile operative zilnice, în scopul asigurării unui climat corespunzător de siguranţă publică şi protejării populației împotriva actelor de comerț ilicit.

Distribuie pe:

Published

on

razie politia rutiera (10)

În aceste zile, poliţiştii botoşăneni acţionează suplimentar faţă de activităţile operative zilnice, în scopul asigurării  unui climat corespunzător de siguranţă publică şi protejării populației împotriva actelor de comerț ilicit.

Activităţile se concentrează pe respectarea normelor legale din domeniul comerţului cu produse alimentare, combaterea evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu mărfuri alimentare specifice Sărbătorilor Pascale, legume-fructe, băuturi alcoolice și protejarea bugetului consolidat al statului.

În perioada 14 – 17 aprilie a.c., peste 100 de poliţişti au acţionat în medie, zilnic, suplimentar faţă de dispozitivul curent; au fost angrenaţi îndeosebi poliţişti din cadrul structurilor de investigare a criminalităţii economice, ordine publică, rutieră şi poliţia transporturi.

În cele patru zile poliţiştii au desfăşurat 24 de acţiuni specifice, o parte dintre activităţi fiind în sistem integrat, cu lucrători ai ANSVSA Botoşani şi ANPC Botoşani.

Au fost constatate 23 de infracţiuni şi 615 fapte contravenţionale, pentru care au fost aplicate amenzi în valoare totală de 294.770 lei.

Dintre acestea, 181 de sancţiuni, în valoare de 205.100 lei au fost aplicate pentru abateri de la normele legale de comerţ.

De asemenea, au fost confiscate/indisponibilizate mărfuri în valoare totală de peste 15.000 lei.

Acţiunile vor continua şi în perioada următoare.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad