Connect with us

National

Klaus Iohannis: Am promulgat Legea indemnizaţiilor pentru mame. “Cer Guvernului să nu o trateze într-un mod contabil”

Published

on

iohannis presedinte foto realitatea

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a promulgat legea prin care se stabileşte că indemnizaţia pentru creşterea copilului este de 85% din veniturile părintelui şi că se acordă pentru o durată de doi ani.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat la ceremonia de învestitură al noului ministru al Muncii, Dragoş Pîslaru, că a semnat decretul pentru legea indemnizaţiilor pentru mame.

“Personal consider că această lege este una bună şi este bine venită. Vă încurajez să găsiţi în Guvern cele mai bune soluţii pentru a aplica această lege. Vă rog să nu trataţi această lege într-un mod contabil. Este foarte importantă pentru România în contextul demografic”, le-a transmis şeful statului reprezentanţilor guvernului.

De asemenea, Klaus Iohannis i-a transmis noului ministru al Muncii să găsească o soluţie bună şi acceptată de toţi actorii implicaţi pentru legea salarizării bugetarilor.

Ce stabileşte legea pentru indemnizaţia mamelor

Noua lege prevede ca indemnizaţia de creştere a copilului va fi de 85% din veniturile părintelui şi se va acorda pentru o perioadă de doi ani, fără niciun plafon.
Proiectul a fost adoptat de Parlament, deşi premierul Dacian Cioloş a avertizat că nu există bani pentru aplicarea noilor prevederi.
Indemnizaţia de creştere a copilului va fi de 85% din veniturile părintelui şi se va acorda pentru o perioadă de doi ani, fără niciun plafon, au decis, pe 8 martie, de Ziua Internaţională a Femeii, deputaţii din Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor.
Citeste mai mult pe RTV.NET 

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad