Connect with us

Editorial

EDITORIAL. FC Botoşani, “ecuaţia” cu multe necunoscute a profesorului Pustai

EDITORIAL În 2016, FC Botoşani nu mai sperie pe nimeni iar din acest moment este intrată în hora retogradării. Jocul echipei suferă, antrenorul Cristi Pustai este neinspirat iar după patru etape din play-out, formaţia care juca vara trecută în Europa League, a juns pe loc de baraj.

Distribuie pe:

Published

on

cristi pustai

EDITORIAL În 2016, FC Botoşani nu mai sperie pe nimeni iar din acest moment este intrată în hora retogradării. Jocul echipei suferă, antrenorul Cristi Pustai este neinspirat iar după patru etape din play-out, formaţia care juca vara trecută în Europa League, a juns pe loc de baraj.

După cele patru victorii consecutive de la finalul anului trecut, am început să visăm. Unii visau chiar la play-off deşi erau şanse foarte mici, alţii visau la un parcurs foarte bun în play-out şi terminarea sezonului pe locul 7. Nimeni nu se gândea că FC Botoşani va ajunge pe loc de baraj, după doar patru meciuri din play-out.

În 2016, cu excepţia meciului de pe teren propriu cu Astra Giurgiu, FC Botoşani nu a convins. A început cu o înfrângere la Dinamo în care jocul prestat de Ngadeu&Co a fost modest. A urmat înfrângerea de pe teren propriu cu Astra dar botoşănenii meritau cel puţin un rezultat de egalitate. În ultima etapă a returului, FC Botoşani a pierdut la Tg. Mureş, în urma unui nou joc slab în deplasare.

Echipa pregătită de profesorul Cristi Pustai a intrat în play-out de pe locul 10 şi părea avantajată de program. În primele trei etape urma să întâlnească ultimele trei clasate. În primul meci din play-out s-a chinuit cu Petrolul, lanterna roşie a Ligii I, dar  a reuşit să se impună la limită şi să obţină trei puncte. În etapa a doua, FC Botoşani s-a deplasat la Voluntari. Nu a impresionat prin joc dar putea învinge. A fost egalată în prelungiri şi a pierdut două puncte. În etapa a treia a play-out-ului, FC Botoşani a întâlnit pe teren propriu pe Concordia Chiajna, echipă pe care a învins-o cu 5-1 la jumătatea lunii decembrie. De această dată, cei care au arătat mai mult fotbal au fost elevii lui Adi Falub. Mai bine organizaţi, mai pragmatici iar unii dintre ei … mai fotbalişti. S-au impus cu 3-0 pe Municipal şi ne-au arătat că avem problem.

După umilinţa cu Chiajna, FC Botoşani s-a deplasat la Craiova. Fără Cristi Pustai. În loc să meargă cu echipa, să discute cu jucătorii, să-i motiveze şi să pregătească foarte bine meciul, domn profesor a preferat să plece acasă la Mediaş. Cică a plecat să-l vadă pe Miron cum joacă la naţionala de tineret. Nu ştiu câţi antrenori pleacă acasă înaintea unui meci foarte important de campionat dar eu nu am auzit de vreunul până acum.

La Craiova, FC Botoşani a jucat doar o repriză. S-a apărat bine, a marcat un gol, a profitat de eliminarea olteanului Izvoranu şi se părea că va pleca din Bănie cu trei puncte. Problema este că a venit pauza. Ce le-a spus Pustai jucătorilor în pauza meciului nu ştim. Dar ştim că FC Botoşani nu a mai jucat nimic în partea secundă. Deşi era cu un om în plus, FC Botoşani s-a baricadat în apărare şi i-a invitat pe olteni să atace. Aceştia nu au ezitat şi au reuşit să egaleze. Simţind că jocul nu funcţionează, domn profesor îl aruncă în luptă pe Sergiu Popovici, preferatul său. Din acel moment, nu s-a mai simţit că FC Botoşani are un om în plus pe teren, Popovici având o nouă evoluţie catastrofală, aşa cum ne-a obişnuit de altfel. Apoi, Pustai îl aruncă în luptă şi Roman iar FC Botoşani avea doi atacanţi de careu în condiţiile în care se lăsa dominată şi juca pe contraatac. Domn profesor îşi dă seama că nici aşa nu merge şi îl înlocuişte pe Matulevicius cu Bordeianu, sperând să obţină măcar un punct în Bănie. Nu a fost să fie pentru că oltenii au marcat în ultimul minut iar FC Botoşani se instalează pe locul de baraj.

Calm precum îl ştim, domn profesor a venit la declaraţii şi ne-a spus: „Ăsta e fotbalul. O să jucăm etapa viitoare morţii cu răniţii. Noi şi Timişoara”. Mulţumim, astea da speranţe de evitare a retrogradării.

Din păcate, la cum joacă echipa şi cum pregăteşte Pustai meciurile, viitorul nu pare a fi prea bun. FC Botoşani se îndreaptă uşor, uşor spre Liga a II-a, ceea ce înseamnă dispariţia din fotbalul românesc. Dar… domn profesor de matematică nu pare prea afectat. El tot ne spune înaintea meciurilor că unu e mai mult decât zero şi că ar fi bun şi un punct. Problema este că nici acel punct nu e în stare să-l obţină iar FC Botoşani s-a instalat pe loc de baraj.

Dacă ar fi să analizăm evoluţia fiecărui jucător şi să ne uităm că pe finalul meciului elevilor lui Pustai li se cam termină benzina, putem să ne gândim că nici pregătirea de iarnă nu a fost prea strălucită. Jucători care în 2015 erau constanţi în evoluţii, acum comit nişte greşeli incredibile şi par ieşiţi complet din formă. Au apărut multe accidentări, în special probleme muscular. De ce oare?

Răspunsul îl aşteptăm de la domn profesor.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad