Connect with us

Administratie

Parcul Cornişa va fi funcţional din luna iulie. VEZI CUM ARATĂ ASTĂZI – GALERIE FOTO

Published

on

cornisa parc 17 martie (colaj)

Parcul de agrement Cornişa va în sfârşit finalizat iar din luna iulie acesta va fi deschis oficial. Cei care se ocupă de execuţia lucrărilor susţin că până la începutul lunii iunie, toate obiectivele vor fi finalizate urmând ca timp de o lună de zile să se facă probele.

Primarul Ovidiu Portariuc susţine că la ora actuală sunt mai multe obiective realizate integral, iar în momentul de faţă se lucrează intens la râul de rafting şi patinoarul, cele mai întârziate obiective.

“Ne încadrăm în grafic şi terminăm proiectul în termenul limită stabilit. Vremea a ţinut cu noi în această iarnă, am recuperat mult din decalajul existent şi ne îndreptăm spre termenul final. La ora actuală avem toate obiectivele. În stadiu de finalizare sută la sută sunt terenurile de sport şi vestiarele, locurile de joacă pentru copii, amenajare teren şi împăduriri, amfiteatru. Amenajarea peisagistică este în proporţie de 80%, drumurile de acces şi utilităţile sunt la 95%. Au rămas patinoarul unde se atingea aproape 60% şi râul de rafting plus heleşteul care sunt la 70%. La finalul lunii aprilie vor fi finalizate”, a declarat primarul Ovidiu Portariuc.

La începutul lunii aprilie, primăria va organiza o licitaţie pentru desemnarea agenţilor economici care îşi vor desfăşura activitatea în cadrul parcului de agrement. Inilial, vor fi puse la dispoziţie şase suprafete de teren pentru construcţia de cofetării, restaurant şi pizzerii.

“Am avut discuţii legate de agenţii economici interesaţi să desfăşoare activităţi comerciale. Avem 18 societăţi comerciale care şi-au exprimat interesul să desfăşoare activităţi de alimentaţie publică. Vorbim de restaurant, pizzerii, cofetării. Estimăm să crească acest număr până pe 1 aprilie, data finală a depunerii ofertelor. Pe 4 aprilie vom avea o licitaţie publică cu strigare. Estimăm un plus de 60-70 de locuri de muncă, în afara celor create în cadrul direcţiei. Vor fi şase spaţii comerciale. Vorbim de terenuri pe care agenţii economici îşi vor construe propriile facilităţi. Sunt firme atât din Botoşani cât şi din ţară”, a mai afirmat edilul.

În primă fază, parcul de agrement Cornişa va fi administrat de către primăria municipiului Botoşani, urmând ca după un an de funcţionare să fie concesionat unui agent economic care va plăti o redevenţă la bugetul local.

“În următoarea perioadă vom intensifica activităţile de comunicare, nu doar local ci şi regional, pentru a atrage cât mai mulţi turişti. În primul an, acest proiect va fi gestionat de către primărie pentru a putea face o evaluare a cheltuielilor şi veniturilor, urmând să luăm în calcul acea concesionare în schimbul unei redevenţe. Statul nu este cel mai bun administrator al unor asemenea proiecte”, a mai afirmat primarul municipiului Botoşani.

Cele mai aşteptate obiective sunt bazinele de înot. Potrivit managerului de proiect, proiectul cuprinde aproximativ 3000 de metri pătraţi de luciu de apă.

“Avem un bazin de dimensiuni olimpice care pleacă de la 1,40 şi până la 4 metri în zona de aterizare, un bazin de aterizare tobogane pe exterior, piscina de agrement interioară cu tobogane interioare care pleacă de la 8 metri şi se aterizează în piscină. Mai avem un bazin de înot contra current şi un bazin de hidromasaj. Toate acestea înseamnă în jur de 3000 de metri pătraţi luciu de apă. Bazinul de dimnesiuni olimpice are culoare de separaţie, marcaj, trambulina mare de sărit plus blocstarturi pentru competiţii”, a precizat managerul de proiect.

 

cornisa parc 17 martie (45)

cornisa parc 17 martie (44)

cornisa parc 17 martie (43)

cornisa parc 17 martie (42)

cornisa parc 17 martie (41)

cornisa parc 17 martie (40)

cornisa parc 17 martie (39)

cornisa parc 17 martie (38)

cornisa parc 17 martie (37)

cornisa parc 17 martie (36)

cornisa parc 17 martie (35)

cornisa parc 17 martie (34)

cornisa parc 17 martie (33)

cornisa parc 17 martie (32)

cornisa parc 17 martie (31)

cornisa parc 17 martie (30)

cornisa parc 17 martie (29)

cornisa parc 17 martie (28)

cornisa parc 17 martie (27)

cornisa parc 17 martie (26)

cornisa parc 17 martie (25)

cornisa parc 17 martie (24)

cornisa parc 17 martie (23)

cornisa parc 17 martie (22)

cornisa parc 17 martie (21)

cornisa parc 17 martie (20)

cornisa parc 17 martie (19)

cornisa parc 17 martie (18)

cornisa parc 17 martie (17)

cornisa parc 17 martie (16)

cornisa parc 17 martie (15)

cornisa parc 17 martie (14)

cornisa parc 17 martie (13)

cornisa parc 17 martie (12)

cornisa parc 17 martie (11)

cornisa parc 17 martie (10)

cornisa parc 17 martie (9)

cornisa parc 17 martie (8)

cornisa parc 17 martie (7)

cornisa parc 17 martie (6)

cornisa parc 17 martie (5)

cornisa parc 17 martie (4)

cornisa parc 17 martie (3)

cornisa parc 17 martie (2)

cornisa parc 17 martie (1)

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad