Connect with us

Politica

Senatorul Doina Federovici desemnat “POLITICIANUL ANULUI” în cadrul Galei Nationale a Excelenței în Asistența Socială

Luni, 14 martie 2016, Ateneul Român a găzduit a treia ediție a Galei Naționale a Excelenței în Asistența Socială, în sală fiind prezente peste 800 de persoane printre care s-au numărat numeroase personalități din mediul neguvernamental și instituțional românesc.

Distribuie pe:

Published

on

federovici gala

Luni, 14 martie 2016, Ateneul Român a găzduit a treia ediție a  Galei Naționale a Excelenței în Asistența Socială, în sală fiind prezente peste 800 de persoane printre care s-au numărat numeroase personalități din mediul neguvernamental și instituțional românesc.

În cadrul acestui eveniment s-au acordat premii pentru 18 secțiuni, fiecare secțiune având 3 finaliști desemnați în urma votului online și a portofoliului de activități din anul 2015 în sprijinul profesiei de asistent social.

Senatorul PSD Doina Federovici a fost declarat POLITICIANUL ANULUI și a concurat în finala galei alături de președintele Comisiei de Muncă din Camera Deputaților, Adrian Solomon și primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, ducând Botoșaniul pe podiumul excelenței românești.

„Senator al României şi vicelider al grupului parlamentar PSD, doamna Doina Elena Federovici. Un om de o înaltă ţinută morală, o adevărată doamnă a politicii româneşti şi un specialist incontestabil în asistenţa socială. Omul care a demonstrat în cei nici patru ani de când reprezintă Botoşaniul în Parlament, că valoarea umană este cea care determină şi înnobilează activitatea unui demnitar în a reprezenta interesele comunităţii şi a rezolva problemele celor de acasă, prin iniţiative parlamentare concrete şi amendamente susţinute cu determinare în Senatul României. Un om pentru oameni, un politician de calitate şi un demnitar model. Doamnelor şi domnilor, acesta este senatorul Doina Elena Federovici” a fost prezentarea Andreei Marin, gazda evenimentului.

“Este o adevărată onoare pentru mine decernarea acestui premiu. Cred că toți nominalizații acestei gale sunt câștigători, pentru că fiecare, prin acțiunile concrete realizate, au adus un plus de valoare sistemului de asistență socială. Și mai cred că, în egală măsură, premiul aparține tuturor lucrătorilor din acest domeniu, conducerii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani și nu în ultimul rând doamnei Camelia Socianu, președintele Sindicatului Impact din Botoșani. Domniile lor mă înnarmează cu temele care subliniază carențele din acest sistem, teme care sunt tratate în prezent aproape cu indiferență de autoritățile centrale” a declarat Doina Federovici.

Nominalizarea senatorului botoșănean a venit la propunerea Federației Naționale Sindicale Pro Asist – cea mai veche federație din domeniul asistenței sociale – la inițiativa sindicatului Impact Botosani.

Gala Națională a Excelenței în Asistența Socială este singurul eveniment național ce recompensează performanța celor care lucrează în acest domeniu sau contribuie la dezvoltarea lui.

„Despre asistenţa socială pot spune că este o profesie aproape de oameni. O profesie care cere dăruire, muncă. O profesie prin care eşti mereu aproape de cei care au nevoie, fie că sunt copiii, adulţi sau persoane în vârstă, asistenţii sociali fiind cei care, în virtutea meseriei şi a unor abilităţi profesionale indispensabile, ştiu să ofere o mână de ajutor celor care au nevoie de ea. O mână de ajutor profesionistă!”, a expus în finalul alocuțiunii „Politicianul anului”, senatorul Doina Federovici.

Gala a fost onorată și de prezența lui Alexandru Tomescu care a încântat audiența cu acordurile viorii Stradivarius. Daniela Nane a oferit un moment artistic emoționant iar formația Proconsul a încheiat seara într-un recital de excepție.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad