Connect with us

Sport

FC Botoşani este obligată să vândă doi-trei jucători în vară: „Avem o situaţie complicată”

Situaţia financiară a clubului FC Botoşani nu este una foarte bună în momentul de faţă iar dacă nu se va reuşi vânzarea a doi-trei jucători la finalul sezonului, lucrurile se complică şi mai mult.

Distribuie pe:

Published

on

fc botosani jucatori 17februarie3

Situaţia financiară a clubului FC Botoşani nu este una foarte bună în momentul de faţă iar dacă nu se va reuşi vânzarea a doi-trei jucători la finalul sezonului, lucrurile se complică şi mai mult.

Ratarea play-off-ului a însemnat o pierdere financiară foarte mare pentru bugetul clubului FC Botoşani iar în momentul de faţă singura soluţie rămâne vânzarea fotbaliştilor de valoare din lot. Finanţatorul Valeriu Iftime spune că bugetul clubului s-a dezechilibrat serios în vara anului trecut, înainte de participarea în Europa League. S-au adus mulţi jucători, unii cu contracte mari, iar cheltuielile au crescut semnificativ comparativ cu veniturile.

valeriu iftime„Cu o contribuţie de câteva sute de mii de euro pe care îi dă Elsaco, FC Botoşani trebuia să îşi echilibreze bugetul anul acesta. Asta presupune şi vânzarea de fotbalişti. Din pacate, anul trecut nu am vândut nimic. Am adus fotbalişti şi am făcut nişte cheltuieli destul de mari. Avem o situaţie complicată. Trebuie să vindem şi noi fotbalişti. Avem fotbalişti care pot să facă beneficii clubului. Nu cred că Botoşaniul are un fotbalist de care nu se poate despărţi. Sunt 25 de fotbalişti şi pe fiecare post avem cel puţin doi jucători. Oricare poate pleca dar trebuie să fie oferte. În iarnă au fost întrebări pentru Ngadeu, Cabrera, Martinus, pentru Iliev”, a spus Valeriu Iftime care consideră că în momentul de faţă puţine cluburi din România îşi mai permit să plătească fotbaliştilor contracte mari.

„Este imposibil de suportat în fotbalul din România, contracte de 7000-10.000 de euro pe lună. Nu ai resurse. Asta că omul bagă banii… Nu e niciun prost. Am făcut un buget care îmi asigură companiei mele o vizibilitate, un buget de publicitate. Eu nu am de câştigat din fotbal şi nici nu am nevoie să-mi fac imagine. Îţi trebuie alte resurse să rămâi în fotbal. Sau mai e varianta să faci un business aşa cum face Hagi care an de an vinde fotbalişti”, a adăugat finanţatorul FC Botoşani.

În plus, Valeriu Iftime consideră că problemele din fotbalul românesc ar putea fi şi mai mari decât sunt în prezent deoarece multe cluburi sunt finanţate din bani publici.

„Astăzi, sunt trei-patru echipe care au un buget cumva echilibrat. Mă gândesc la Hagi, la Dinamo, Steaua. La Pandurii sunt bani de la stat, pe Tg. Mureş dacă îi băteam noi astăzi erau desfiinţaţi. Clujul pare o echipă interesantă. Nu îmi doresc dar se pare că şi Iaşiul va avea probleme pentru că sunt finanţaţi de la buget. Timişoara are şi ea probleme mari la bugetul statului. Mai sunt cele două flori făcute în ghiveci, Voluntari şi Chiajna, ambele finanţate de la bugetul local. Finanţarea pe care o primim noi este absolut fezabilă şi legală. Una este să plăteşti salariile fotbaliştilor din bugetul statului şi alta este să plăteşti transport, supliment de hrană. La un club de fotbal, 70% reprezintă salariile”, a mai afirmat Iftime.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad