Connect with us

Administratie

Valeriu Iftime insistă pentru realizarea unui stadion nou la Botoşani: „Dacă a picat guvernul nu înseamnă că noi murim. Putem fi inteligenţi şi să-l modernizăm pe bucăţi. În 5-10 ani îl vom finaliza”

Preşedintele Consiliului de Administaţie al companiei Elsaco şi totodată finanţatorul clubului FC Botoşani, consideră că proiectul privind realizarea unui stadion nou, nu trebuie abandonat.

Distribuie pe:

Published

on

proiect stadion3

Preşedintele Consiliului de Administaţie al companiei Elsaco şi totodată finanţatorul clubului FC Botoşani, consideră că proiectul privind realizarea unui stadion nou, nu trebuie abandonat.

  • Recent, primarul Ovidiu Portariuc a anunţat că proiectul plătit de Elsaco în cursul anului trecut şi depus la CNI de către Primăria Botoşani, nu va fi finanţat din bugetul statului.

Omul de afaceri Valeriu Iftime a comandat şi plătit un proiect privind realizarea unui stadion modern, pe actualul amplasament al arenei din Botoşani. Acest proiect a fost predat autorităţilor locale cu scopul de a căuta finanţarea necesară începerii lucrărilor. Proiectul a fost depus la Compania Naţională de Investiţii (CNI) care nu l-a mai finanţat preferând să aloce bani pentru arene sportive în alte oraşe mai mici sau chiar în comune.

„Am discutat cu domnul primar acum câteva zile şi mi-a spus că redeschide tema asta a stadionului. Eu nu vreau să o redeschidă pentru campanie. Prima dată îţi trebuie un proiect. Noi am avut un studiu de soluţie şi prefezabilitate pe care l-a finanţat Elsaco. Am vrut să vedem dacă există vreo soluţie de a utiliza ceea ce am făcut noi până acum la Botoşani, mă refer la nocturnă, gazon, şi dacă există posibilitatea de a construi un stadion dar să jucăm aici în toată perioada. Să-l facem pe bucăţi dar nu improvizaţii. Am primit o soluţie excepţională, am prezentat-o în Consiliul Local, lumea a fost mulţumită de soluţie, urmând ca primăria să caute sursa de finanţare. Finanţarea putea fi de la CNI, din bani privaţi, bani europeni. A fost trecută pe lista investiţiilor prioritare la CNI. Asta se întâmpla în perioada Guvernului Ponta. După ce a primit aplauze că are un proiect, domnul primar nu a mai făcut alte lucruri. Nu s-a mai întâmplat nimic. Ponta nu e constructor ca să facă stadioane. Dacă a picat guvernul nu înseamnă că noi murim. Mergem mai departe, care sunt soluţiile? Noi avem obligaţia să avem 2000 de locuri acoperite la Botoşani. În bugetul local a fost prinsă o licitaţie pentru proiectare dar este un fel de paravan făcut la ţară. Cred că putem fi inteligenţi, să avem un proiect serios şi să-l modernizăm pe bucăţi. În 5-10 ani îl vom finaliza”, a spus Valeriu Iftime care a adăugat:

„Prin realizarea unui astfel de proiect, dăm frumuseţe zonei, parcări subterane, locuri de servit masa, vestiare moderne, faci un muzeu al sportivilor, un Mc Donald’s, teren de joacă pentru copii, magazine. Era o chestie urbanistică foarte importantă, în afara faptului că dădea arena de joc. Poţi organiza şi spectacole. Eu încă mai cred că lumea aşa a înţeles şi nu că vor face un stadion pentru FC Botoşani iar noi stăm cu mâinile în sân şi aşteptăm să vină Ponta cu vreo 20 de macarale să facă stadion nou”.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad