Connect with us

Administratie

Internet de mare viteză în şapte localităţi din judeţul Botoşani

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale a demarat anul trecut Proiectul ”Ro-NET – Construirea unei infrastructuri naționale de broadband în zonele defavorizate, prin utilizarea fondurilor structurale”. Până la sfârşitul lunii viitoare va fi internet de mare viteză în şapte localităţi din judeţul Botoşani.

Distribuie pe:

Published

on

internet512

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale a demarat anul trecut Proiectul ”Ro-NET – Construirea unei infrastructuri naționale de broadband în zonele defavorizate, prin utilizarea fondurilor structurale”. Până la sfârşitul lunii viitoare va fi internet de mare viteză în şapte localităţi din judeţul Botoşani.

Acest proiect are ca principal obiectiv, extinderea razei de acțiune a magistralelor de comunicații electronice în bandă largă (internet de mare viteză) în zonele nedeservite corespunzător, astfel contribuind în mod direct la reducerea decalajului digital, creșterea nivelului de educație, a nivelului de acces la servicii de e-guvernare, e-sănătate, etc. este un proiect major, aprobat direct de Comisia Europeanã, având un bugetul total în valoare de aproximativ 69 mil. Euro, din care aproximativ 57 mil. Euro, reprezintă contribuția nerambursabilă din fonduri europene, ce poate fi accesată doar în cadrul actualei perioade de programare.

Din Botoşani au fost selectate 7 locaţii, din comunele : Răuseni, Durneşti, Hăneşti, Cristineşti, Conceşti, Ungureni şi Santa Mare (în localităţile Doina, Băbiceni, Sarata – Basarab, Poiana, Movileni, Călugăreni şi Berza) Stadiul lucrărilor: în patru locaţii au fost finalizate până la sfârşitul lunii noiembrie 2015, în Berza, Călugăreni şi Doina urmând a se încheia lucrările la sfârşitul lunii viitoare. Din discuţiile cu firma  concesionară a noilor reţele, în primele şase luni utilizarea va fi gratuită.

Implementat de Ministerul Comunicaţiilor, după finalizarea lucrărilor proiectul mai avea nevoie la Botoşani doar de amplasarea panourilor informative, motiv pentru care  s-a solicitat sprijinul Institutiei Prefectului. S-a explicat că oricând va fi nevoie se va lua legătura cu primarii sau cu responsabilii de la Consiliul Judeţean pentru obţinerea avizelor şi autorizaţiilor, conform legii, astfel încât să nu se piardă această finanţare, iar botoşănenii să poată folosi şi această cale de comunicare cu lumea largă.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad