Connect with us

Sport

ASA Tg. Mureş – FC Botoşani 1-0 – LIVE – FINAL – Încă o înfrângere în stil italian

Published

on

fcbotosani - asa tg mures

FC Botoşani încheie sezonul regulat al Ligii I pe terenul formaţiei ASA Tg. Mureş, o formaţie antrenată în trecut de Cristi Pustai, actualul tehnician al botoşănenilor. Mai mult, Pustai a debutat pe banca echipei FC Botoşani chiar într-un meci cu ASA Tg. Mureş, încheiat la egalitate.

Debutul meciului a fost unul modest. Deşi erau condamnaţi să câştige pentru a mai spera la play-off, mureşenii nu s-au aruncat în atac încă din primele minute ci au fost precauţi. De partea cealaltă, botoşănenii încearcă să se apere cât mai exact şi să speculeze pe contraatac eventualele spaţii lăsate de mureşeni.

Prima şansă de gol a aparţinut gazdelor în urma unui corner, în minutul 8, dar Ivan Gonzales a reluat slab din interiorul careului. În minutul 13, ASA Tg. Mureş reuşeşte să deschidă scorul. Miron îl scapă pe Ţucudean din marcaj iar atacantul mureşean marchează printr-un şut din marginea careului.

După marcarea golului, mureşenii s-au retras în defensivă şi i-au invitat pe botoşăneni să atace, ceea ce reprezintă o problemă pentru echipa lui Pustai.

Deşi au avut o posesie mai bună, elevii lui Pustai nu au contat pe faza ofensivă, în primele 35 de minute neavând nicio ocazie de a marca. FC Botoşani a încheiat prima repriză fără niciun şut pe poarta lui Stăncioiu şi a arătat că are mari probleme atunci când trebuie să atace.

Repriza secundă începe cu formaţia gazdă în ofensivă care încearcă să marcheze golul doi pentru a scăpa de emoţii în această partidă. De partea cealaltă, botoşănenii sunt ezitanţi, fac foarte multe greşeli şi parcă dau senzaţia că se mulţumesc cu acest scor.

În minutul 55 Voiculeţ şutează de la 25 de metri dar Pleşca este atent şi îşi salvează echipa. Pustai îl aruncă în luptă şi pe golgheterul Attila Hadnagy dar nu se schimbă nimic în jocul botoşănenilor care parcă s-au dus la Tg. Mureş pentru a face act de prezenţă.

Prima ocazie a botoşănenilor a venit abia în minutul 64. Popovici a centrat de pe stânga dar Hadnagy a reluat slab din marginea careului mic iar Stăncioiu nu a avut nicio problemă.

În minutul 74 gazdele au avut o ocazie uriaşă. Ramiro Costa a fost lăsat liber în centrul careului, a reluat cu capul dar a trimis slab. Un minut mai târziu a venit cea mai mare şansă de gol a botoşănenilor. Vaşvari execută o lovitură liberă de la 30 de metri, şutează în forţă dar mingea izbeşte bara transversală.

Pe final, botoşănenii nu au mai avut mari realizări iar ASA Tg. Mureş se impune cu scorul de 1-0, profită de egalul Iaşiului şi se califică în play-off. FC Botoşani a înregistrat a treia înfrângere consecutivă în 2016, toate cu scorul de 0-1, iar din acest moment încep emoţiile pentru menţinerea în Liga I.

ASA: Stăncioiu – G. Matei, M. Constantin, I. Gonzalez, Pârvulescu – G. Mureşan,  Brandan (59 Ramiro Costa) –  Jazvic, Voiculeţ, Dedov (76 Buş) – Ţucudean (84 Gorobsov)

FC Botoşani: Pleşca – Dimitrov, Ngadeu, Miron, Popovici (84 Ivanovici) – Vaşvari, Cucu – Martinus (55 Hadnagy), Cabrera, Fulop (46 Casado) – Matulevicius

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad