Connect with us

Sanatate

Criza de vaccinuri rezolvată pe jumătate. Spitalul va avea vaccin antitetanos, dar antirabicul va lipsi încă o lună

Criza de vaccinuri impotriva turbarii si a tetanosului a pus pe jar medicii si pacientii. Dozele de vaccin antitetanos lipsesc din spitalul judetean de urgenta de trei luni.

Distribuie pe:

Published

on

vaccin

Criza de vaccinuri impotriva turbarii si a tetanosului  a pus pe jar medicii si pacientii. Dozele de vaccin antitetanos lipsesc din spitalul judetean de urgenta de trei luni.

In acest timp, pacientii care au avut nevoie de imunizare au fost in pericol. Situatia s-a datorat autoritatilor centrale care nu se intelegeau la pret cu producatorul.

In sfarsit, dupa atata timp cat oamenii au fost in pericol, Ministerul Sanatatii a reusit sa ajunga la un acord cu producatorul si vaccinul antitetanos va ajunge la Botosani la inceputul lunii martie.

“Ministerul Sanatatii a stabilit pretul pentru vaccinul antitetanic. Acesta este de 17 lei fara tva. Spitalul va incepe demersurile pentru achizitia vaccinului si speram ca pana in data de 7-8 martie sa avem pe stoc vaccin antitetanic”, a declarat Stefan Bercea, purtator de cuvant Spitalul Judetean de Urgenta.

Mai avem de asteptat pentru vaccinul antirabic care va fi distribuit judetului Botosani abia pe 20 martie. In acest timp, botosanenii care vor avea ghinionul sa fie muscati de caini nu vor fi imunizati si viata lor va fi in pericol.

“Exista intr-adevar un pericol, dar nu putem sa facem mai mult fara vaccin”, a adaugatStefan Bercea.

Vaccinul antirabic lipseste din spital de mai bine de o saptamana.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad