Connect with us

Administratie

Portariuc vrea să-i mute pe chiriaşii de la ghetouri. VEZI unde

Published

on

scandal ghetouri  (17)

Primarul Ovidiu Portariuc a anunţat astăzi că toţi chiriaşii de la ghetourile din Parcul Tineretului vor fi mutaţi. Cele două blocuri urmează a fi reabilitate încă o dată şi vor fi transformate în birouri, urmând ca o parte din angajaţii primăriei să lucreze acolo.

Edilul susţine că actualii chiriaşi de la ghetoruri vor fi mutaţi în nişte locuinţe modulare pe care doreşte să le construiască în apropierea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Botoşani.

“Pregătim un program etapizat prin care chiriaşii din cele două blocuri, din Parcul Tineretului, vor fi mutaţi, în zona Ion Creangă. Studiul geo-tehnic a fost finalizat. Terenul pentru construcţii reprezintă 25-30% din suprafaţa respectivă. Am avut discuţii la Ministerul Dezvoltării şi printr-un program special se vor aloca fonduri pentru construcţia de locuinţe modulare. Acele immobile din Parcul Tineretului se pretează la alte tipuri de activităţi, având acele toalete commune. Vor fi amenajate birouri şi vor fi mutate servicii ale SPLAS. În câteva etape se va realize construcţia locuinţelor modulare şi vor fi mutaţi toţi chiriaşii din Parcul Tineretului, urmând ca acele immobile să fie renovate şi să fie dată o altă destinaţie. S-a făcut o greşeală în momentul în care au fost stabiliţi aceşti chiriaşi în aceste blocuri. Este o decizie a noastră şi nu mai există cale de întoarcere”, a declarat Ovidiu Portariuc.

Cert este că mutarea chiriaşilor nu se va putea face prea curând. Deocamdată vorbim doar despre o idee a primarului Portariuc şi eventual de o promisiune electorală. Realizarea unui cartier cu astfel de locuinţe modulare nu se poate face în câteva luni mai ales că nu există nici măcar finanţarea aprobată.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad