Connect with us

Evenimente

Contrabandist transportat la spital după ce a traversat înot Prutul şi a intrat în şoc hipotermic

Published

on

politia de frontiera masina

Poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Darabani – I.T.P.F. Iaşi au depistat un cetăţean român care a traversat înot râul Prut, îmbrăcat în costum de scafandru, încercând astfel să introducă ilegal în România, din Ucraina, mai multe colete cu ţigări.

În momentul reţinerii celui în cauză, poliţiştii de frontieră au observat că bărbatul intra în şoc hipotermic, fapt pentru care a fost solicitată o ambulanţă care l-a transportat la spital, în prezent starea lui de sănătate fiind stabilă.

În data de 18 februarie a.c., pentru valorificarea unor informaţii, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Darabani, judeţul Botoşani au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de competenţă.

În jurul orei 19.30, o patrulă a poliţiei de frontieră a observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, o persoană care trecea înot râul Prut, din Ucraina în România, având asupra sa mai multe colete învelite în folie neagră.

Imediat, echipajul Poliţiei de Frontieră Darabani s-a deplasat la faţa locului pentru identificarea celui în cauză.

În momentul reţinerii la malul românesc al râului Prut, bărbatul, îmbrăcat într-un costum negru impermeabil din neopren, specific scafandrilor, a intrat în şoc hipotermic, fapt pentru care poliţiştii de frontieră au chemat o ambulanţă, care l-a transportat la Spitalul Dorohoi pentru a i se acorda îngrijiri de specialitate.

În prezent, starea de sănătate a celui în cauză, un cetăţean român, în vârstă de 33 de ani, domiciliat în judeţul Botoşani, este stabilă.

În urma cercetării terenului au fost descoperite 15 colete, care conţineau 7.500 pachete cu ţigări, cu timbru de acciză R. Ucraina, în valoare de aproximativ 90.000 lei.

Poliţiştii de frontieră au informat autorităţile din ţara vecină în vederea cercetării în comun a evenimentului şi au întocmit actele procedurale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad