Connect with us

Cultura

19-25 februarie: “JURNALUL UNEI CAMERISTE”, “BILLION STAR HOTEL”, “USTUROI” şi “ORIZONT”, la Cinema Unirea Botoşani – VIDEO

Cinematograful Unirea din Botoşani vă propune în perioada 19-25 februarie 2016 patru filme în fiecare zi. Este vorba de “JURNALUL UNEI CAMERISTE”, “BILLION STAR HOTEL”, “USTUROI” şi “ORIZONT”.

Distribuie pe:

Published

on

filme cinema unirea botosani

Cinematograful Unirea din Botoşani vă propune în perioada 19-25 februarie 2016 patru filme în fiecare zi. Este vorba de “JURNALUL UNEI CAMERISTE”, “BILLION STAR HOTEL”, “USTUROI” şi “ORIZONT”.

Ora 13.00: “JURNALUL UNEI CAMERISTE”
Regia: Benoît Jacquot
Cu: Vincent Lindon, Léa Seydoux
Jurnalul unei cameriste este o adaptare a romanului cu același nume, al lui Octave Mirbeau, despre o tânără frumoasă și ambițioasă, Celestine, care lucrează ca o cameristă pentru un cuplu bogat în Franța. Întâmplările au loc la începutul secolului al XX-lea. Filmul ne călăuzează prin viața de zi cu zi al unei sat micuț și liniștit de lângă Parisul decadent și prin viețile și soarta personajelor aparținând de două grupuri sociale opuse.
Filmul a fost nominalizat pentru Leul de Aur la Festivalul Internațional de Film de la Berlin în 2015.

Ora 15.00: “BILLION STAR HOTEL”
Regia: Alecs Nastoiu
Cu: Rudy Moca, Nicu Mihoc, Dan Radulescu
Billion Star Hotel este un film în regia lui Alecs Năstoiu, avându-i în rolurile principale pe Rudy Moca, Nicu Mihoc , Dan Radulescu si Teo Marton. Este reconstituirea dramelor sufletești a trei personaje aparent ciudate – Sica Generalu’, Panait Surdu si Arthur Popescu, care se întâlnesc într-un moment zero, într-un tren al vieții. Este o poveste cârpită din povești, spusă cu răbdare de Tata Rudi unui puști “atent” care “înfulecă” povestea și, cu minuțiozitate, ordonează piesele acestui puzzle cu mii și mii de stele pe el.

Ora 17.00: “USTUROI”
Regia: Lucian Alexandrescu
Cu: Elena Ivanca, Tibi Covaci, Darius Stoica,Sebastian Topan
Ieremia Ceapă, un băiat rrom dintr-un sat pierdut al Transilvaniei, România, se plânge celui mai bun prieten, Nicușor, de sărăcia pe care o îndură familia sa și de faptul că fratele său vrea să se căsătorească cu fiica bogatului Usturoi, dar nu are bani pentru asta. Cei doi fug de la școală către marele oraș pentru a deveni actori și a-și creea un trai mai bun. Drumul lor este presărat cu aventuri, de la situații periculoase cu oameni dificili, la o posibilă întâlnire cu Poliția atunci când încearcă să meargă fără bilet cu trenul, dar în final ajung teferi la Cluj. Din păcate planul lor de a deveni actori se năruie și cei doi sunt trimiși acasă cu mașina Poliției. Pe drum află un secret ce va salva ziua și va facilita căsătoria fratelui lui Ieremia cu frumoasa fată a lui Usturoi.

Ora 19.00: “ORIZONT”
Regia: Marian Crișan
Cu: András Hatházi, Rodica Lazăr, Zsolt Bogdán
Încercând să își găsească „norocul’, Lucian (András Hatházi) și Andra (Rodica Lazăr) – soț și soție, preiau în administrare o cabană pierdută undeva în Munții Apuseni. Lucrurile par să meargă bine până când Lucian realizează că tot ce se întâmplă pe munte și la cabană e controlat de Zoli (Bogdan Zsolt), un cap al mafiei tăierilor ilegale de păduri.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad