Connect with us

Administratie

Portariuc a devenit “vedetă” în Caţavencii: Botoșaniul își face patinoar și plajă cu alunecoșii din dosare

Published

on

portariuc, primarie  (3)

Săptămânalul Caţavencii scrie că Ovidiu Portariuc, primarul Botoșaniului, are planuri mari. Iar planurile lui mari sînt dublate de sume și mai mari, provenite din fonduri europene, prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în cadrul POR 2007-2013. Cu numai 87,9 milioane de lei, la marginea municipiului Botoșani va fi construit un parc regional de agrement, Cornișa pe numele său, unde – conform proiectului – se vor putea practica nici mai mult, nici mai puțin decît “înot, sărituri la trambulină, sărituri în apă de la tobogan, plajă, hochei, patinaj pe gheață, patinaj pe role, tenis de cîmp, baschet, plimbări cu bicicleta” și multe altele.

În urmă cu două săptămîni, Primăria Botoșani a atribuit firmei Real Design Trust SRL din București un contract în valoare de 11,8 milioane de lei plus TVA, pentru mai multe lucrări de construcții, instalații sanitare și echipamente electrice și de climatizare necesare viitorului parc.

Real Design Trust SRL, administrată de un domn pe nume Cezar Scumpu, nu este străină de afacerile din bani publici, cu toate că pînă în ultima vreme firma n-a dus-o prea bine. Pînă prin 2010, însă, societatea a bifat mai multe contracte, atît cu Primăria Capitalei, cît și cu cea a sectorului 2, condusă de Neculai Onțanu, unde se lipea la contracte în asociere cu SC Real Deco SRL, firmă la care Real Design Trust era acționară. În ce privește contractele cu Primăria Capitalei, atît firma, cît și numele administratorului Scumpu apar în dosarul lui Mădălin Dumitru, fostul șef al Direcției Infrastructură a Primăriei București, personaj care a fost pus sub acuzare pentru luare de mită (un BMW X6 și un vas de WC, printre altele).

Treaba a început să se strice însă și afacerile n-au mai mers atît de bine, astfel că dacă în 2010 firma înregistra un profit de peste două milioane, ultimele bilanțuri arată nu doar pierderi, dar și faptul că în 2014 firma mai avea abia 16 angajați. Vremurile par însă a se fi schimbat și, chiar dacă cei cîțiva angajați nu vor fi de ajuns pentru a acoperi întreaga lucrare cu Primăria Botoșani, nu-i deloc o problemă. Pentru că, ce să vezi, nu mai puțin de 65% din valoarea contactului va putea fi subcontractată. Cui trebuie, că doar e an electoral și Portariuc va candida din nou.

Sursa: Caţavencii.ro

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad