Connect with us

Administratie

Contre în Consiliul Local pe tema bugetului pe 2016. Proiectul a picat. Mâine urmează o nouă şedinţă

Published

on

Consiliul Local, octombrie 2015 (1)

Consilierii locali au fost convocaţi astăzi la o şedinţă în care au pe ordinea de zi proiectul de buget al municipiului pentru 2016. De la această şedinţă lipsesc consilierii locali PNL Cătălin Alexa şi Ovidiu Luca.

Încă din debutul dezbaterii, consilierii locali şi-au manifestat nemulţumirea faţă de proiectul de buget propus de executivul primăriei. Primii care au criticat acest buget şi care au propus retragerea şi reanalizarea proiectului.

“Este ultima dată când mă mai adresez domnului primar pentru că singura atribuţie pe care o mai aveţi este cea de a înainta Consiliului Local proiectul de hotărâre privind bugetul pe 2016. Cei care au conceput acest proiect au făcut copy-paste după bugetul pe anul trecut. Au uitat despre şedinţa din decembrie 2015. Noi consilierii locali am hotărât să susţinem finanţarea proiectelor din fonduri europene. Am preluat toţi banii europeni pierduţi. Nu voi vota acest proiect de hotătâre deoarece nu se regăsesc sumele pe care noi le-am aprobat în decembrie 2015. Vă rog să veniţi cu un buget în care să se regăscă cheltuirea chibzuită a banului public. Renunţaţi la petreceri. Îi rog pe consilierii PSD să se gîndească că în 17 decembrie au votat asumarea unor cheltuieli iar astăzi în bugetul primăriei găsim cu totul altceva”, a spus Cătălina Lupaşcu.

“Este un buget al tristeţii. Nu văd cum putem susţine acest proiect. Am votat pentru Cornişa 20 de milioane iar noi avem astăzi 11 milioane. Am trecut 250.000 pentru contribuţia la zona metropolitană. Trebuie desfinţată zona metropolitană şi făcută dezinsecţie acolo. Noi alocăm să cumpărăm staţii de tramvai dar tramvaiele sar de pe şină. Am trecut cheltuieli pe tot felul de nebunii. Mi s-a făcut greaţă de imaginaţia pe care o aveţi. Solicit ca în termen de două zile să convocaţi o nouă şedinţă de CL şi să prioritizaţi investiţiile la care ne-am angajat în decembrie pentru a finanţa aceste obiective de interes major în Botoşani”, a spus Eugen Ţurcanu.

Ulterior, consilierul independent a afirmat că ar trebui să se renunţe la anumite cheltuieli, începând cu zona metropolitană.

“Este un buget care ne menţine în zona cea mai săracă a României. Avem să finanţăm proiecte pe care nu am reuşit să le finanţăm cu fonduri europene. Zona metropolitană nu produce decât pierderi şi cheltuieli. Decât să cheltuim 2,5 milioane pe zona metropolitană, mai bine luaţi banii şi să-i daţi la LPS pentru pista de atletism. Putem face economii. Nu a nins, putem lua banii şi să iniţiem alte activităţi benefice”, a precizat Paul Onişa.

Ulterior, primarul Ovidiu Portariuc şi-a spus punctul de vedere iar în final le-a recomandat liberalilor nemulţumiţi să vină cu amendamente-

“Dacă nu sunteţi de acord, puteţi veni cu propuneri şi convocăm mâine o nouă şedinţă. Dacă aveţi amendament, suntem gata să le primim. Dacă consideraţi că avem nevoie de o zi pauză, aştept propuneri”, a spus Ovidiu Portariuc.

După aproximativ două ore de bălăcăreală şi acuze reciproce, proiectul a fost supus la vot dar a fost respins. Mâine de la 14.30, consilierii locali vor reveni pentru a discuta o altă propunere de buget.

“Am muncit două luni ca să avem un buget. Dumneavoastră l-aţi respins doar pentru a crea un avantaj electoral preşedintelui dumneavoastră. Este de înţeles dar nu este moral. Sperăm ca până mâine să veniţi cu o variantă de buget”, a afirmat Portariuc la finalul şedinţei.

 

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad