Connect with us

National

Poliţişti locali, pregătiţi să devină agenţi rutieri

Şi poliţiştii locali vor putea deveni agenţi rutieri, dacă urmează un program de formare profesională. Potrivit unui proiect de ordin al Ministerului de Interne, 1.445 de poliţişti locali vor fi şcolarizaţi în cadrul instituţiilor de specialitate din întreaga ţară, pentru a deveni agenţi rutieri.

Distribuie pe:

Published

on

politia locala1

Şi poliţiştii locali vor putea deveni agenţi rutieri, dacă urmează un program de formare profesională. Potrivit unui proiect de ordin al Ministerului de Interne, 1.445 de poliţişti locali vor fi şcolarizaţi în cadrul instituţiilor de specialitate din întreaga ţară, pentru a deveni agenţi rutieri.

Pentru a urma un astfel de program, poliţiştii locali trebuie să facă o cerere avizată de şeful structurii la care lucrează, să nu aibă probleme medicale, să nu aibă cazier şi să fi terminat liceul cu diplomă de bacalaureat.

Proiectul de act normativ stabileşte numărul cursanţilor şi perioadele în care se realizează programele de formare iniţială, instituţiile de formare ale Ministerului Afacerilor Interne organizatoare, repartizarea numărului de locuri pentru fiecare instituţie de formare, precum şi cuantumul cheltuielilor de şcolarizare/cursant/program de formare iniţială.

Achitarea cheltuielilor de şcolarizare privind programele de formare inițială și modulele de management, precum și a cheltuielilor de cazare și servire a hranei, se realizează de către structurile poliţiei locale, în baza contractelor de formare profesională încheiate în acest scop.

În cazul neprezentării sau nepromovării examenului de absolvire, respectiv a evaluării de competență în cazul modulului de management, la cerere, cursantului în cauză i se eliberează adeverinţă de participare la cursuri, în care se specifică competenţele certificate în urma şcolarizării.

Citeşte mai mult pe DIGI24

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad© 2017 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )