Connect with us

Administratie

LOVITURĂ GREA PENTRU PSD BOTOŞANI: “Abordez alegerile ca independent”. Social democraţii riscă să piardă cel puţin cinci primari

În toamna anului 2014, Guvernul Ponta a emis o ordonanţă prin care primarii puteau trece de la un partid la altul, fără să-şi piardă mandatul. 11 primari PNL şi PDL din judeţul Botoşani au trecut la PSD pentru a obţine bani de la bugetul statului şi pentru a reuşi să realizeze proiectele promise.

Distribuie pe:

Published

on

primari psd

În toamna anului 2014, Guvernul Ponta a emis o ordonanţă prin care primarii puteau trece de la un partid la altul, fără să-şi piardă mandatul. 11 primari PNL şi PDL din judeţul Botoşani au trecut la PSD pentru a obţine bani de la bugetul statului şi pentru a reuşi să realizeze proiectele promise.

După aproape un an şi jumătate şi cu câteva luni înaintea alegerilor locale, o parte dintre aceşti primari se gândesc să părăsească PSD-ul şi să candideze ca independenţi.

Primul care şi-a anunţat această intenţie este Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomârla.

chelariudumitru512“Eu am fost printre primii care am spus acest lucru. Este posil. Este importantă şi componenţa Consiliului Local. Nu ai un consiliu performant, poţi să nu faci nimic. Pe mine mă cunoaşte lumea, am făcut ceva şi probabil o să mă aleagă. Eu am avut curajul să o spun public. Alţii o spun pe la colţuri, aşa şoptit. Eu îmi asum. Respect unii oameni atât de la PSD cât şi de la PNL, sau PRM. Nu o să arunc niciodată cu noroi în foştii colaboratori politici. Eu pot să fiu independent. Am curajul oricând să abordez alegerile ca independent. Vreau să văd ce Consiliu Local pot avea. Vreau oameni de ajutor pentru continua proiectele şi pentru a dezvolta comunitatea”, ne-a spus Dumitru Chelariu.

De asemenea, ca independent ar putea candida şi Ioan Butnaru, primarul comunei Hilişeu Horia. El a declarat că încă analizează o astfel de variantă şi că se va consulta cu echipa pe care o are.

Butnaru Ioan, primar Hiliseu Horia (7)“Pentru mine nu este o certitudine dar este o variantă. Momentan suntem în pregătiri preelectorale. Voi asculta vocea echipei care mă susţine. Nu exclud o variantă de genul acesta pentru că îmi cunosc valoarea la momentul de faţă, se vede ceea ce am făcut. Problema este că foarte mulţi dintre cei care mă susţin sunt agrenaţi politic. Ei susţin tot ceea ce face omul Butnaru dar ei aleg să susţină şi un partid politic”, a precizat Ioan Butnaru.

“Trebuie să recunoaştem că ne-au folosit”

O parte dintre primarii judeţului Botoşani sunt dezamăgiţi de atitudinea parlamentarilor şi partidelor politice. Ei recunosc că pentru a realiza anumite proiecte în comunităţile lor, au fost nevoiţi să facă unele compromisuri politice, să treacă la partidul aflat la putere sau să susţină anumiţi candidaţi care nu meritau.

“Timp de două decenii, oportunităţile au fost aceste apartenenţe la partidele politice. Nu aparţii partidului aflat la putere, nu îţi poţi continua proiectele. Este una din condiţiile esenţiale. Trebuie să recunoaştem că ne-au folosit. Odată ajunşi acolo, ei nu vorbesc niciodată de austeritate. Salariile sunt asigurate, au asigurate pensile speciale. Mereu s-au rezolvat problemele lor în timp ce societatea şi cetăţenii au sărăcit. S-au aprobat şi pensii speciale pentru primari dar eu nu sunt de acord decât cu un tratament egal. Nu faci performanţă decât cu respect faţă de cei care muncesc şi motivarea celor care au rezultate. Nu poţi tu ca şi conducător să beneficiezi de nişte avantaje iar colegii cu care lucrezi să rămână la salariul minim pe economie. Cu studii superioare să ai un salariu de 800 de lei pe lună şi să încerci să realizezi proiecte de sute de milioane”, a mai declarat primarul comunei Pomârla.

În momentul de faţă, sunt patru-cinci primari PSD care intenţionează să candideze ca independenţi la alegerile locale din iunie. De asemenea, mai sunt câţiva primar care au trecut la PSD în toamna anului 2014 şi care acum negociază revenirea în PNL.

În momentul de faţă, în judeţul Botoşani este un singur primar independent. Este vorba de Marcel Chelaru, primarul comunei Suharău.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad© 2017 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )