Connect with us

Economic

Alimetele s-ar putea scumpi cu 30%. Negocierile dintre producători şi Ministerul Mediului au eşuat

Negocierile dintre producători şi Ministerul Mediului au eşuat, aşa că alimentele ar putea să se scumpească şi cu 30%, potrivit România TV.

Distribuie pe:

Published

on

carrefour produse (1)

Negocierile dintre producători şi Ministerul Mediului au eşuat, aşa că alimentele ar putea să se scumpească şi cu 30%, potrivit România TV.

Producătorii din sectorul agro-alimentar s-au întâlnit, joi, cu ministrul Mediului pentru a purta discuţii asupra Legii nr. 249/2015, act normativ care ar putea duce la creşterea preţurilor la alimente. Producătorii cer o taxă mai mică pentru ambalaje, astfel încât să nu fie nevoiţi să mărească preţul produselor cu 30%. În plus, ei spun că dacă vor plăti taxa uriaşă pentru reciclarea ambalajelor, ar da faliment.

O lege despre care nu vorbește aproape nimeni și care a fost votată și promulgată de Președinte într-un timp record, ar putea scumpi multe dintre alimentele românilor cu circa 30% avertizează liderii din sectorul agro-alimentar. Mai exact, este vorba despre Legea nr. 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor care a triplat taxa de mediu pe care producătorii o au de achitat către stat.

Lege a trecut în doar două luni de Senat, Cameră și Președinție. Problema cea mare nu stă în forma legii, ci în contribuția, în tariful taxei de mediu pe care Guvern l-a schimbat peste noapte. Mai exact, l-a triplat și a decis că după 25 ianuarie se vor aplica și sancțiuni pentru neplată, ceea ce îi obligă pe procesatori să o plătească.

Citeste mai mult pe RTV.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad© 2017 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )