Connect with us

Educatie

“Licuricii” Grădiniței nr. 4 Botoșani în lumea lui Eminescu- „poetul nepereche” al românilor

Published

on

copii gradinita

Preșcolarii Grădiniţei nr. 4 ,,Licurici”- structură a Şcolii Gimnaziale ,,Sf. Maria” Botoşani, alături de doamnele  educatoare Nela Miron și Adelina Nădejde,au omagiat Ziua „poetului nepereche” al românilor, Mihai Eminescu, , aceştia derulând numeroase activităţi culturale: audiţii de poezii şi romanţe pe versurile eminesciene, vizionarea unei prezentări în power point a filmului documentar „Acasă la Eminescu”, „Ce te legeni”, program de muzică şi poezie „Şi Eminescu a fost copil” recitând şi cântând pe versurile sale, înconjuraţi fiind de fotografii ale poetului şi de imagini reprezentative din poezia lui. Toate aceste activităţi sunt cuprinse  în cadrul  proiectului  educaţional „Eminescu – Luceafărul, eu – o mică stea” în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană ,,M.Eminescu” şi Liceul Tehnologic Special ,,Sfântul Stelian” Botoşani (prof. Miron Ioan).

Versurile din poeziile: „Somnoroase păsărele”, „La mijloc de codru”, „Ce te legeni”, „Scrisoarea III”, „Şi dacă…”, „Freamăt de codru” şi primele cinci strofe din „Luceafărul”, audiate de micii preșcolari, au răscolit şi redeşteptat  dorul de Eminescu.

Copiii au modelat şi au pictat scene din creaţiile marelui poet.Toată munca lor s-a concretizat, mai apoi, într-o expoziţie dedicată acestuia cu titlul „Eminescu – în suflet și în gând” şi a fost răsplătită cu  ecusoane  cu chipul lui Eminescu .

,,Suntem bucuroşi să îi aducem un omagiu lui Eminescu ca semn de mulţumire şi recunoştinţă nu numai pentru că a fost cel mai mare poet român, ,,poetul nepereche”, cum l-a numit George Călinescu, dar şi pentru că a reuşit în mod excepţional să ridice pe culmi inegalabile vocaţia creatoare a naţiei, a sondat ca nimeni altul din izvoarele frumuseţilor noastre spirituale şi ne-am regăsit ca popor în poezia şi proza lui nepieritoare. ..Pentru că misiunea noastră, ca dascăli, este aceea de a transmite şi generaţiilor următoare dragostea pentru frumos, tradiţie, cultură, dorim să învăţăm –   încă de la vârsta preşcolară – cine este acest ,,monstru sacru” al culturii româneşti, îndrumându-i pe copii prin labirintul creaţiei eminesciene declară prof. Nela Miron   de la Grădiniţa nr. 4 ,,Licurici” Botoşani, coordonatoarea proiectului.

Sursa: Comunicat de presă

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad© 2017 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )