Connect with us

Economic

Sfaturi care îţi vor aduce o factură de gaze mai mică. Ce trebuie să faci

Published

on

gaze-aragaz-ovidiu-dumitru-matiu

Izolarea termică a locuinței, utilizarea unui termostat și deschiderea largă a ferestrelor pentru perioade scurte de timp sunt câteva dintre măsurile care duc la scăderea facturii la încălzire cu câteva zeci de procente, potrivit informațiilor publicate pe site-ul E.ON România, care enumeră mai multe sfaturi pentru reducerea consumului de gaze.

“Înlocuiți centrala veche neperformantă sau sobele cu o centrală termică cu tiraj forțat și cameră etanșă de ardere (randament de aproximativ 90%) sau cu o centrală termică în condensație (randament de aproximativ 96%), pentru a obține o economie de energie de până la 20% sau chiar mai mult. Folosiți un termostat de ambianță care comandă funcționarea centralei ținând cont de temperatura setată în camera în care se montează și care determină o reducere cu până la 25% a costurilor de încălzire”, recomandă specialiștii, potrivit Agerpres.
În plus, este utilă montarea unui cap termostatat pe calorifere pentru a controla debitul agentului termic din radiator în fiecare cameră.
‘Folosiți panouri solare pentru a reduce costurile de preparare a apei calde, întrucât aceste instalații pot acoperi până la 80% din necesarul de apă caldă menajeră al unei locuințe. Izolați termic pereții, acoperișul și ferestrele pentru a reduce cu până la 50% costurile de încălzire’, mai spun cei de la E.ON.
De asemenea, ajută și izolarea îmbinărilor ferestrelor cu garnituri de etanșare autoadezive (tip purfix). În cazul ferestrelor cu tâmplărie de lemn și sticlă simplă, pierderile de căldură prin spațiile neizolate pot reprezenta mai mult de 30% din totalul pierderilor de căldură în sezonul rece.
Citeste mai mult pe RTV.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )