Connect with us

Sanatate

Bate vântul în centrele de permanenţă din judeţul Botoşani. Medicii de aici primesc bani pentru prezenţa la serviciu

Este o realitate ca multe dintre centrele de permanenta din judetul Botosani sunt ineficiente si medicii vin la serviciu si primesc bani pentru prezenta pentru ca nu au pacienti, dar chiar si asa, atata timp cat aceste unitati sunt finantate de Ministerul Sanatatii, nimeni nu poate sa le desfiinteze.

Distribuie pe:

Published

on

spital salon

Este o realitate ca multe dintre centrele de permanenta din judetul Botosani sunt ineficiente si medicii vin la serviciu si primesc bani pentru prezenta pentru ca nu au pacienti, dar chiar si asa, atata timp cat aceste unitati sunt finantate de Ministerul Sanatatii, nimeni nu poate sa le desfiinteze.

La Botosani, de exemplu sunt 13 centre de permanenta, create special ca sa le ofere asistenta medicala celor aflati la mare distanta de oras.In aceste unitati medicale lucreaza 70 de medici de familie, care in functie de numarul de garzi, pot primi intre 600 si aproape 4.000 de lei.

Potrivit reprezentantilor Casei Judetene de Asigurari de Sanatate media prezentarilor in centre este de 10-12 pacienti pe luna, dar au fost si  cazuri in care un medic a asigurat intr-o luna doar doua consultatii la un centru de permanenta.

“Un medic a incasat o suma de aproximativ 3.000 de lei pentru activitatea desfasurata la centru, iar in intervalul in care a asigurat permanenta a avut doar doua prezentari. Asta prevede ordinul de desfasurare al garzilor la centrele de permanenta, medicii si asistentii sunt platiti cu ora dupa un anumit program. Din pacate, indiferent de numarul de prezentari la acel centru de permanenta”, a declarat Costel Lupascu, director Casa de Sanatate Botosani.

Reprezentantii de la Casa de Sanatate sunt nemultumiti de activitatea din centrele de permanenta. Potrivit acestora unitatile de permanenta de la Darabani si Bucecea functioneaza bine.

In fiecare luna, 210.000 de lei se duc pe cele 13 centre din judet. Culmea e ca si in municipiul Botosani exista un centru mobil de permanenta in conditiile in care stim bine ca oamenii care au nevoie de ingrijire medicala vin direct in Unitatea de Primiri Urgente. Iar, multi dintre ei nici macar nu stiu ca exista o astfel de unitate in oras.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad