Connect with us

Economic

O firmă cu cifra de afaceri de peste 10 miliarde a părăsit municipiul Botoşani. Şi-a construit o fabrică nouă în Răchiţi şi a mutat întreaga activitate – GALERIE FOTO

Agenţii economici din municipiul Botoşani încep să migreze către comunele învecinate unde investesc sume mari de bani şi îşi dezvoltă afacerile. Un exemplu în acest sens este Madotex, o fabrică de confecţii care are aproximativ 40 de muncitori şi care în toamna anului trecut şi-a mutat întreaga activitate în comuna Răchiţi.

Distribuie pe:

Published

on

madotex colaj

Agenţii economici din municipiul Botoşani încep să migreze către comunele învecinate unde investesc sume mari de bani şi îşi dezvoltă afacerile. Un exemplu în acest sens este Madotex, o fabrică de confecţii care are aproximativ 40 de muncitori şi care în toamna anului trecut şi-a mutat întreaga activitate în comuna Răchiţi.

Doru şi Marian Gavrilaş, patronii fabricii de confecţii Madotex, au achiziţionat un teren în centrul localităţii Răchiţi, au accesat un proiect guvernamental după care au început să construiască o clădire care în total are suprafaţa de 1200 de metri.

Madotex Rachiti, fabrica de confectii (3)“Noi funcţionăm de mai mulţi ani dar firma Madotex am înfiinţat-o 2013. Din 1997 am început să lucrăm dar până în 2013 am lucrat separat. În 2013 ne-am asociat şi am făcut firma Madotex. Timp de 12 ani am stat în chirie, într-un spaţiu de la Şcoala 13 din Botoşani. Spaţiul a devenit impropriu, era prea mic. În 2014 am achiziţionat terenul iar ulterior am început construcţia fabricii. Avem 2700 de metri pătraţi de teren iar suprafaţa construită este de 1200 de metri pătraţi, 600 de metri la parter şi 600 la etaj”, ne-a spus Doru Gavrilaş, adăugând:

“O parte din finanţare am obţinut-o de la guvern, prin acel program Minimis, 250.000 de lei, iar diferenţa am asigurat-o noi. Am depăşit mult ceea ce am preconizat noi la început dar am vrut să facem o lucrare de calitate ca să nu fim nevoiţi să reparăm după un an”.

40 de salariaţi lucrează în fabrică

În momentul de faţă, în fabrică lucrează 40 de salariaţi dar patronii firmei spun că începând din acest an intenţionează să facă noi angajări odată cu creşterea capacităţii de producţie. Până acum nu şi-au permis să extindă capacitatea de producţie deoarece spaţiul în care lucrau era prea mic.

Madotex Rachiti, fabrica de confectii (39)

“La ora actuală avem 40 de angajaţi. Sperăm să mai creştem pentru că acum avem unde. În spaţiul din Botoşani nu mai aveam loc. Stăteam cu utilajele pe hol. Scoteam unele şi puneam altele, în funcţie de ce lucram. Le asigurăm transportul oamenilor. Îi luăm pe toţi din apropierea locuinţelor. Noi ne gândeam să nu avem surprize odată cu mutarea dar nu a renunţat nimeni”, a mai precizat Doru Gavrilaş.

“Veneau doi-trei la angajare şi vroiau să fie şefi”

Fabricile de confecţii din municipiul Botoşani au început să aibă probleme în ceea ce priveşte forţa de muncă. Unele firme aduc muncitori din mai multe zone ale judeţului iar altele se mulţumesc şi cu muncitori necalificaţi.

Madotex Rachiti, fabrica de confectii (49)“Nu mai sunt oameni. Cât am lucrat în Botoşani, când dădeam anunţ de angajare veneau doi-trei şi aceştia vroiau să fie şefi. De când am deschis în Răchiţi, au venit mai mulţi care ne-au întrebat dacă avem locuri diponibile. Este o fluctuaţie mare de personal în confecţii. Din fericire, avem oameni care lucrează de la început şi pe care am reuşit să-i păstrăm”, a declarat Marian Gavrilaş.

Cifră de afaceri de peste 10 miliarde

Firma Madotex a ajuns la o cifră de afaceri peste 10 miliarde de lei vechi iar 2016 se anunţă un an mai bun ţinând cont că şi-a extins capacitatea de producţie. De puţin timp, firma botoşăneană a început să intre şi pe piaţa din Uniunea Europeană.

Madotex Rachiti, fabrica de confectii (13)

“Vindem en-gros la magazine din toată ţara. Am început să trimitem şi în afară. Am avut solicitări. La început am fost mai reticenţi dar am găsit o soluţie, am rezolvat cu transportul şi am început să trimitem. În Botoşani avem câteva magazine cu care colaborăm şi care achiziţionează marfă de la noi. Avem şi clienţi care vin direct la fabrică pentru a cumpăra. Producem costume, sacouri, pantaloni, paltoane, pantaloni sport. Concurenţa pe piaţă este foarte dură. Sunt importuri mari. Fără acte. Din Turcia se aduce cel mai mult. Cu toate acestea, am reuşit să creştem de la un an la altul”, a afirmat Doru Gavrilaş.

Facilităţi pentru cei care investesc în Răchiţi

Autorităţile locale din Răchiţi vor acorda începând din acest an, o serie de facilităţi tuturor celor care investesc şi care angajează oameni din comună. În momentul de faţă, localitatea Răchiţi este o zonă atractivă pentru investiţii. Este aproape de municipiul Botoşani, există infrastructură rutieră, apă, canalizare, iar din acest an va exista şi gaz metan.

“În calitate de primar, încerc să-i susţin pe toţi cei care doresc să investească şi care au activităţi comerciale pe teritoriul comunei Răchiţi. Aceşti investitori crează locuri de muncă iar primăria beneficiază de taxele şi impozitele pe care ei le plătesc. Domnul Gavrilaş Doru şi-a desfăşurat activitatea în Botoşani, într-un spaţiu închiriat. Între timp, şi-a construit o fabrică modernă în localitatea Răchiţi. Noi vom încerca din acest an să acordăm o serie de facilităţi societăţilor care se înfinţează şi care au angajaţi din comuna Răchiţi”, ne-a declarat Gheorghe Iacob, primarul comunei Răchiţi.

Madotex Rachiti, fabrica de confectii (65) Madotex Rachiti, fabrica de confectii (61) Madotex Rachiti, fabrica de confectii (57) Madotex Rachiti, fabrica de confectii (54) Madotex Rachiti, fabrica de confectii (51) Madotex Rachiti, fabrica de confectii (49) Madotex Rachiti, fabrica de confectii (45) Madotex Rachiti, fabrica de confectii (43) Madotex Rachiti, fabrica de confectii (41) Madotex Rachiti, fabrica de confectii (39) Madotex Rachiti, fabrica de confectii (38) Madotex Rachiti, fabrica de confectii (35) Madotex Rachiti, fabrica de confectii (33) Madotex Rachiti, fabrica de confectii (31) Madotex Rachiti, fabrica de confectii (30) Madotex Rachiti, fabrica de confectii (28) Madotex Rachiti, fabrica de confectii (27) Madotex Rachiti, fabrica de confectii (24) Madotex Rachiti, fabrica de confectii (21) Madotex Rachiti, fabrica de confectii (20) Madotex Rachiti, fabrica de confectii (18) Madotex Rachiti, fabrica de confectii (15) Madotex Rachiti, fabrica de confectii (13) Madotex Rachiti, fabrica de confectii (11) Madotex Rachiti, fabrica de confectii (7)

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad© 2017 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )