Connect with us

National

AJUNUL BOBOTEZEI. Ce trebuie să faci în această zi ca să ai noroc tot anul

AJUNUL BOBOTEZEI este una dintre cele mai importante sărbători ale începutului de an. În această zi, care precede sărbătoarea propriu-zisă a Bobotezei, există numeroase obiceiuri şi tradiţii.

Distribuie pe:

Published

on

biserica

AJUNUL BOBOTEZEI este una dintre cele mai importante sărbători ale începutului de an. În această zi, care precede sărbătoarea propriu-zisă a Bobotezei, există numeroase obiceiuri şi tradiţii.

AJUNUL BOBOTEZEI se serbează prin post, deoarece se spune că cine va posti in ajun de Bobotează va avea noroc tot anul.Totodată în această zi de ajun există tradiția conform căreia preotul va trece pe la toate casele cu „Iordanul” sfințind atât gospodăriile, cât și pe locuitorii acestora.

În AJUNUL BOBOTEZEI există și superstiția conform căreia dacă o femeie se împiedică și cade pe gheață  atunci  în viitorul apropiat va avea loc o căsătorie.

O altă superstițiemai spune că cine va strănuta în AJUNUL BOBOTEZEI va fi norocos în anul ce urmează.

Se mai spune, din bătrâni, că în această noapte ouăle de corb crapă din cauza gerului și, astfel, ies puii, care vor încerca să zboare.

În noaptea de Bobotează se deschid cerurile, iar celui care vede acest lucru, Dumnezeu îi îndeplinește dorințele.

Tot în AJUNUL BOBOTEZEI fetele tinere pot să-și afle ursitul. Ele vor trebui să fure sau să ceară de la preot un fir de busuioc sfințit pentru a-l pune noaptea sub pernă. Se spune că peste noapte vor visa chipul celui sortit. Tot pentru a-l vedea în vis pe cel sortit, fetele mari trebuie să-și pună pe degetul inelar un fir de mătase roșie și un firicel de busuioc.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad© 2017 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )