Connect with us

Evenimente

36 de intervenţii ale pompierilor şi 206 de solicitări la Serviciul de Ambulanţă în ultimele 48 de ore

În primele zile ale anului 2016, forţele I.S.U. Botoşani au fost solicitate să intervină în 36 situaţii de urgenţă, respectiv şase incendii, o intervenţie pentru deblocarea unei uşi şi 29 de intervenţii SMURD pentru acordarea primului ajutor medical calificat.

Distribuie pe:

Published

on

ambulanta

În primele zile ale anului 2016, forţele I.S.U. Botoşani au fost solicitate să intervină în 36 situaţii de urgenţă, respectiv şase incendii, o intervenţie pentru deblocarea unei uşi şi 29 de intervenţii SMURD pentru acordarea primului ajutor medical calificat.

Pe timpul intervenţiilor, au fost salvate/asistate 30 de persoane şi protejate de foc bunuri materiale în valoare de 435.000 lei.

Cele şase incendii s-au produs pe raza localităţilor Vorniceni, Călăraşi, Cristeşti, Manoleasa Prut ( comuna Manoleasa), Epureni (comuna Ungureni) şi Costeşti (comuna Răchiţi).

Cauzele probabile care au generat evenimentele cu foc au fost: folosirea intenţionată, depozitarea jarului în apropierea materialelor combustibile şi coş de fum neizolat termic faţă de materiale combustibile sau deteriorat.

Pentru stingerea celor şase incendii au intervenit 50 de pompieri militari, voluntari şi cetăţeni.

Cele mai mari pagube s-au înregistrat în urma incendiului produs în locuinţa unei femei din satul Costeşti, comuna Răchiţi, în noaptea de 2 spre 3 ianuarie.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a fost anunţat despre producerea evenimentului puţin înainte de ora 05.00.

La faţa locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani, cu două autospeciale cu apă şi spumă. La sosirea gărzii de intervenţie, locuinţa ardea în totalitate, existând pericolul de propagare a flăcărilor la casele din imediata apropiere. Proprietara, în vârstă de 86 de ani, a fost scoasă din locuinţă de câţiva vecini, înainte de sosirea forţelor de intervenţie, ulterior fiind preluată de un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani şi transportată la spital.

Cauza probabilă de incendiu o constituie acţiunea unor persoane iresponsabile.

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Botoşani a avut, în primele două zile ale anului, 206 intervenţii.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad© 2017 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )