Connect with us

Evenimente

Jandarmeria Română – în topul preferinţelor românilor

Published

on

jandarmi pietonal

Conform ultimului sondaj de opinie INSCOP, realizat în perioada 26 noiembrie – 2 decembrie 2015, la comanda cotidianului Adevărul , Jandarmeria Română se menţine în topul preferinţelor românilor cu 65,8% încredere, în  creştere faţă de rezultatele obţinute la ultima sondare a opiniei publice realizată în luna septembrie a anului în curs, respectiv 63,7%.

Sondajul INSCOP cu privire la percepţia publică asupra instituţiilor executive ale statului dezvăluie faptul că 77,5% dintre români au încredere în Pompieri, urmaţi de Armată cu 75,4% şi Jandarmerie cu 65,8%, iar pe poziţia a patra se situează DNA cu un capital de încredere de 61,2% .

Rezultatele au la bază studiul unui eşantion reprezentativ de 1.071 de persoane şi este reprezentativ pentru populaţia României de peste 18 ani , eroarea maximă de eşantionare fiind de +/- 3%, la un grad de încredere de 95%.

Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenţilor, în 40 de judeţe şi municipiul Bucureşti, într-un total de 89 de localităţi ( oraşe mari, oraşe medii, oraşe mici, comune şi sate).

Eşantionul a fost validat pe baza datelor oficiale ale Recensământului populaţiei din 2011.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad