Connect with us

Sanatate

Medicii de la Mavromati vor lucra cu aparatura de ultima generatie

Published

on

spital ortopedie sala operatii (4)

Inainte de sarbatorile de iarna, cu banii primiti de la Ministerul Sanataiti si de la Consiliul Judetean, reprezentantii Spitalului Judetean de Urgenta au reusit sa cumpere aparatura medicala in valoare de aproape 2,5 milioane lei.

Potrivit directorului Corneliu Mihai, o parte din echipamente au fost deja montate in sectiile unitatii medicale. De exemplu, a fost cumparat artroscopul necesar pentru sectia de ortopedie, un ecograf performant la radiologie, dar si laparoscop.

“Mai avem cateva aparate pentru care trebuie sa vina reprezentantii firmei sa o puna in functiune. Dar pana la sfarsitul anului toata aparatura va fi montata si va fi pusa in functiune. Majoritatea aparaturii va fi la blocul operator si cea mai scumpa. De exemplu este vorba de un laparoscop, mai avem un ventilator la neonatologie si un aparat de terapie intensiva, mese pentru salile de operatie, ecograf performant la radiologie, dar si pentru sectia de cardiologie am achizitionat aparatura. Fila de buget a fost de aproximativ 2,5 milioane de lei, din care 90% au fost fonduri de la Ministerul Sanatatii, iar diferenta de la Consiliul Judetean Botosani”, a declarat Corneliu Mihai, manager Spitalul Judetean de Urgenta.

Pana la sfarsitul anului, aparatele medicale cumparate cu fonduri de la Ministerul Sanatatii vor fi montate si puse in functiune, astfel incat medicii care lucreaza in Spitalul Judetean de Urgenta sa le poata utiliza in folosul bolnavilor.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad