Connect with us

Sanatate

Folosești căști mici pentru telefon? VEZI la ce risc te expui

Căștile pentru telefonul mobil sunt accesoriul nelipsit din viața fiecărui tânăr. Sunt mici, la modă și foarte practice acasă și în spațiile publice. Contrar acestor avantaje, ele ne pun în mare pericol sănătatea urechii, avertizează specialiștii.

Distribuie pe:

Published

on

casti telefon

Căștile pentru telefonul mobil sunt accesoriul nelipsit din viața fiecărui tânăr. Sunt mici, la modă și foarte practice acasă și în spațiile publice. Contrar acestor avantaje, ele ne pun în mare pericol sănătatea urechii, avertizează specialiștii.

Un studiu recent a arătat că 1 din 4 români adolescenți suferă din cauza problemelor de auz provocate de căștile mici de telefon. Ceea ce este mai grav e faptul că pierderea auzului nu este reversibilă, scrie secretele.com.

Deși utile în mediile zgomotoase, acestea îți pot distruge auzul, chiar dacă nu le folosești la capacitate maximă. Când sunetele sunt îndreptate direct în ureche, undele sonore ating firele minuscule pe păr, care transformă sunetele în semnale ce merg direct la creier.

Volumul nu este important, chiar și sunetele ușoare pot atinge acele fire mici.

În schimb, folosirea căștilor clasice, care acoperă integral partea exterioară a urechii, nu este dăunătoare. E mai bine să faci abstracție de sunetul de afară, protejându-ți urechile în același timp.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad