Connect with us

Sport

31 de suporteri sancţionaţi anul acesta la meciurile echipei FC Botoşani

Published

on

jandarmi intrare stadion

Treizeci şi unu de suporteri botoşăneni au fost sancţionaţi contravenţional de către jandarmi în cursul anului 2015, cu amenzi în valoare totală de aproximativ 5000 de lei, pentru încălcări ale legii nr.4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive .

Sancţiunile au fost aplicate pe timpul executării misiunilor de asigurare a ordinii şi liniştii publice la meciurile disputate de F.C. Botoşani pe teren propriu.

Consumul de băuturi alcoolice a fost factorul principal care a determinat tulburarea ordinii şi liniştii publice la intrarea pe stadion sau în interiorul acestuia, precum şi refuzul de a permite forţelor de ordine să execute controlul corporal prevăzut de lege în momentul accesului în arena sportivă.

Unii dintre cei sancţionaţi cu amendă au primit şi interdicţia de a pătrunde pe stadioane la meciuri de fotbal pentru perioade cuprinse între şase şi douăsprezece luni, cinci botoşăneni fiind în perioada de valabilitate a interdicţiilor la meciul care se va desfăşura în seara zilei de vineri, 18 decembrie a.c., pe Stadionul municipal Botoşani.

Reamintim faptul că servirea consumatorilor cu băuturi alcoolice în localurile publice aflate în imediata apropiere a stadionului, precum şi consumul de băuturi alcoolice de către suporteri în aceste localuri pe timpul desfăşurării competiţiei sportive se sancţionează cu amendă de la 500 la 1500 de lei.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad