Connect with us

Politica

Şoptică nu vrea pensie specială. “Aprobarea acestei legi reprezintă o sfidare la adresa românilor”

În total dispreț față de cei care i-au ales, parlamentarii români și-au aprobat pensii „speciale”, aproape nesimțite în raport cu restul pensiilor. Parlamentarii PNL au ieșit din sală în momentul votului. Moș Crăciun a venit ceva mai devreme anul acesta pentru parlamentarii PSD, ALDE și UNPR.

Distribuie pe:

Published

on

sopticaparlament

În total dispreț față de cei care i-au ales, parlamentarii români și-au aprobat pensii „speciale”, aproape nesimțite în raport cu restul pensiilor. Parlamentarii PNL au ieșit din sală în momentul votului. Moș Crăciun a venit ceva mai devreme anul acesta pentru parlamentarii  PSD, ALDE și UNPR.


În totală disonanță cu pensiile românilor care au muncit o viață întreagă, parlamentarii aparținând formațiunilor politice mai sus menționate au aprobat proiectul de lege privind pensiile speciale.

Astfel, deputații și senatorii vor avea dreptul, după exercitarea mandatului, la o indemnizație lunară pentru activitatea de parlamentar. Pentru un singur mandat de parlamentar, indemnizația va fi de 1550 RON, pentru două mandate aproximativ 3100 RON în timp ce parlamentarii cu minim trei mandate se vor lăfăi cu aproape 4600 RON.

Deputații și senatorii PSD, ALDE și UNPR au aprobat acest proiect de lege după ce a fost retrimis Parlamentului de către președintele Klaus Ioahnnis.

„Cred că aprobarea acestei legi reprezintă o sfidare la adresa românilor. Pentru patru ani de mandat, un parlamentar primește o pensie mai mare decât a unui om care a contribuit la bugetul de stat timp de 35 de ani. Probabil parlamentarii nu au înțeles faptul că oamenii s-au săturat să vadă că aleșii își aprobă beneficii pe bandă rulantă”, a declarant deputatul Costel Şoptică, copreşedintele filialei PNL Botoşani.

Pentru că nu au vrut să fie părtași la o astfel de nedreptate, parlamentarii PNL au părăsit sala în momentul votului.

Am spus că dorim o schimbare, că vrem cu adevărat o altfel de politică. Acest lucru presupune în primul rând respectarea cetățeanului, nu umplerea buzunarelor politicienilor.

Biroul de presă al PNL Botoșani

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad