Connect with us

Economic

S-a deschis cel mai modern salon de înfrumuseţare din Dorohoi GALERIE FOTO

Coperativa Socială Alyxor Beauty a lansat astăzi cel mai modern salon de înfrumuseţare din municipiul Dorohoi. Noul salon de înfrumuseţare a fost realizat cu fonduri europene, investiţia ridicându-se la aproximativ 160.000 de euro şi oferă servicii de coafură, frizerie, cosmetică, îngrijire corporală, tratamente corporale, masaj de relaxare și anticelulitic, manichiură, pedichiură şi make-up.

Distribuie pe:

Published

on

salon infrumusetare dorohoi

Coperativa Socială Alyxor Beauty a lansat astăzi cel mai modern salon de înfrumuseţare din municipiul Dorohoi. Noul salon de înfrumuseţare a fost realizat cu fonduri europene, investiţia ridicându-se la aproximativ 160.000 de euro şi oferă servicii de coafură, frizerie, cosmetică, îngrijire corporală, tratamente corporale, masaj de relaxare și anticelulitic, manichiură, pedichiură şi make-up.

Coperativa Socială Alyxor Beauty este o Societate Cooperativă, înființată ca structură de economie socială în cadrul proiectului “ECONOMIA SOCIALĂ–UN PAS SPRE UN VIITOR MAI BUN” POSDRU/173/6.1/S/148194 – proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

În cadrul salonului au fost create 9 locuri de muncă, din care 7 persoane au fost selectate din grupuri vulnerabile. Alyxor Beauty își propune să vină în întâmpinarea doamnelor și domnișoarelor, dar și a bărbaților cu servicii de calitate, atât prin prisma produselor profesionale folosite în activitate, dar și datorită aparaturii de ultimă generație cu care salonul este dotat.

Lansarea a avut loc la “Pensiunea Splendid” din Dorohoi. În cadrul acestui eveniment a avut loc o conferința cu tema ”Economia socială – un pas spre un viitor mai bun” și un seminar cu demonstrații în make-up, coafură și manichiură. Evenimentul de lansare va continua mâine cu un seminar în care vor fi demonstrații la Salonul Alyxor Beauty de pe pietonalul din Dorohoi, Grigore Ghica, nr. 3, Bl C6, parter.

“Astăzi avem bucuria de a deschide şi ultima structură de economie socială. Am ales ca această structură de economie socială să fie în Dorohoi din considerente pur economice dar angajate sunt tot din comuna Pomîrla. Formarea profesională a început în luna iunie şi s-a desfăşurat până acum la Bucureşti, Iaşi, Suceava şi Botoşani. Avem tineri talentaţi care vor face faţă acestei meserii. Proiectul oferă condiţii ultramodern, produse de maximă calitate iar asta ne diferenţiază de ceilalţi. Este unul din cele mai modern saloane de înfrumuseţare din judeţul Botoşani. Suntem printre primii atât la dotare cât şi la produsele folosite. Este structura numărul 14 din proiect şi sperăm să fie un succes. Proiectul este în valoare de 160.000 de euro. Din aceşti bani s-a realizat amenajarea spaţiului, dotarea, achiziţionarea de produse, formarea personalului, salariile”, ne-a spus Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomârla, cel care s-a implicat în accesarea şi implementarea acestui proiect de economie socială.

La evenimentul de astăzi a fost prezent şi primarul municipiului Dorohoi care a precizat că astfel de proiecte trebuie continuate deoarece reprezintă o şansă pentru formarea profesională a tinerilor.

“Este o investiţie nouă în Dorohoi, un proiect de ordin social, s-au creat noi locuri de muncă şi poate cel mai important, s-au calificat câteva persoane. Dacă s-ar multiplica astfel de proiecte, ar creşte dinamismul în orice comunitate. Administraţiile publice locale, ONG-urile şi societăţile comerciale trebuie să înţeleagă că astfel de proiecte sunt îndreptate către binele comunităţii lor şi ar trebui să le sprijini mai mult”, a precizat Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi.

„Economia socială – un pas spre un viitor mai bun” este un proiect realizat printr-un parteneriat între Asociația Agricultorilor și Fermierilor, Asociația „Viitor pentru femei”, Asociația Biosilva, Asociația Institutul Pentru Parteneriat Social Bucovina, Asociația Onixalex, Asociația Alternative Sociale Millenium, Confederation of European Firms, Social Firms Europe CEFEC, ce se desfășoară în 5 regiuni de dezvoltare ale României: București-Ilfov, Nord-Est, Sud-Est, Sud-Muntenia și Vest și care asigură oportunități de integrare și reintegrare în piața muncii în structurile de economie socială pentru 93 de persoane din care 66 aparținând grupurilor vulnerabile.

Durata proiectului: 05.01.2015 – 31.12.2015 Valoare proiect: 9.526.831,40 lei din care contribuție parteneri 190.536,63 lei ÎN REGIUNEA N-E a României au fost înființate de către Asociația BIOSILVA în calitate de partener 2 și Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina în calitate de partener 3 un număr de 6 structuri de economie socială, din care 3 în comuna Pomîrla și 1 în municipiul Dorohoi din județul Botoșani, 1 în municipiul Suceava din județul Suceava și 1 în municipiul Iași din județul Iași și anume:  SES 1 – Depozit de prelucrare lemn de foc – COOPERATIVA SOCIALĂ „STEJARUL”Ø SOCIETATE COOPERATIVĂ, cu sediul în Județul Botoșani, Comuna Pomîrla;  SES 2 – Atelier meșteșugăresc de producere a mobilei din lemn masiv – ASOCIAȚIAØ BIOSILVA, Punct de lucru Suceava, cu sediul în Județul Suceava, Municipiul Suceava;  SES 3 – Atelier meșteșugăresc țesătorie, croitorie, broderie, COOPERATIVA SOCIALĂØ ELCOR SOCIETATE COOPERATIVĂ, cu sediul în Județul Botoșani, Comuna Pomîrla;  SES 4 – Săpături și lucrări de pregătire a terenului, subtraversări și servicii conexeØ pentru diverse utilități, COOPERATIVA SOCIALĂ “DYNAMIC” SOCIETATE COOPERATIVĂ , cu sediul în Județul Botoșani, Comuna Pomîrla;  SES 7 – Amenajare spații verzi și lucrări de peisagistică, COOPERATIVA SOCIALĂØ “VERDE PENTRU VOI” SOCIETATE COOPERATIVĂ, cu sediul în Județul Iași, Municipiul Iași;  SES 14 – Salon de înfrumusețare, COOPERATIVA SOCIALĂ “ALYXOR BEAUTY”Ø SOCIETATE COOPERATIVĂ, cu sediul în Județul Botoșani, Municipiul Dorohoi.

salon dorohoi alyxor (34) salon dorohoi alyxor (33) salon dorohoi alyxor (32) salon dorohoi alyxor (31) salon dorohoi alyxor (30) salon dorohoi alyxor (29) salon dorohoi alyxor (28) salon dorohoi alyxor (27) salon dorohoi alyxor (26) salon dorohoi alyxor (25) salon dorohoi alyxor (24) salon dorohoi alyxor (23) salon dorohoi alyxor (22) salon dorohoi alyxor (21) salon dorohoi alyxor (20) salon dorohoi alyxor (19) salon dorohoi alyxor (18) salon dorohoi alyxor (17) salon dorohoi alyxor (16) salon dorohoi alyxor (15) salon dorohoi alyxor (14) salon dorohoi alyxor (13) salon dorohoi alyxor (12) salon dorohoi alyxor (11) salon dorohoi alyxor (10) salon dorohoi alyxor (9) salon dorohoi alyxor (8) salon dorohoi alyxor (7) salon dorohoi alyxor (6) salon dorohoi alyxor (5) salon dorohoi alyxor (4) salon dorohoi alyxor (3) salon dorohoi alyxor (2) salon dorohoi alyxor (1)

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad