Connect with us

Sanatate

Investiţie inutilă la Maternitatea Botoşani. S-au cheltuit 20.000 de euro iar 2015 nu a fost nicio naştere sub apă

Sectia de obstetrica si ginecologie din municipiul Botosani are inca de acum patru ani un salon special pentru nasteri sub apa. A costat Ministerul Sanatatii peste 20.000 de euro.

Distribuie pe:

Published

on

nasteri sub apa (2)

Sectia de obstetrica si ginecologie din municipiul Botosani are inca de acum patru ani un salon special pentru nasteri sub apa. A costat Ministerul Sanatatii peste 20.000 de euro.

In acesti ani doar trei mamici au ales sa-si aduca copilul pe lume prin aceasta  metoda. In prezent, cada nu functioneaza pentru ca trebuie schimbate filtrele de purificare a apei.

Sunt trei la numar, costa 3.000 de lei plus mentenanta si trebuie schimbate la fiecare trei luni. Cum adresabilitate din partea mamicilor nu exista, investitia ar fi inutila in acest moment.

“Cada de la maternitate nu functioneaza din lipsa adresabilitatii. De asemenea, costurile cu mentinerea functionalitatii cazii depasesc adresabilitatea. Daca ar fi minim trei nasteri pe luna s-ar amortiza costurile. Neavand nu o folosim”, a declarat Stefan Bercea, purtator de cuvant Spitalul Judetean de Urgenta.

La Maternitatea din Botosani, ultima nastere sub apa a avut loc in anul 2014 cand o singura mama a dorit sa-si aduca bebelusul pe lume prin aceasta metoda. De atunci si pana in prezent alte cereri nu au mai fost.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad