Connect with us

Politica

Tamara Ciofu s-a întâlnit cu ambasadorul SUA pentru a discuta despre drepturile omului

Published

on

ciofu

Deputatul PSD Tamara Ciofu s-a întâlnit, pe 8 decembrie a.c., cu ambasadorul SUA la București, Excelența Sa, domnul Hans Klemm, cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Omului. Vicepreședintele Comisiei pentru Drepturile Omului din Camera Deputaților a dat astfel curs invitației ambasadorului SUA de a participa la o recepție organizată cu această ocazie la sediul ambasadei din București.

„Orice sistem democratic este construit pe fundația solidă a drepturilor omului. Nu am putea concepe democrația dacă nu am avea în centru un set clar de valori privind drepturile fundamentale ale omului. Iar statul de drept pe care ne dorim să îl consolidăm în România trebuie să plece în mod necesar de la respectarea acestor drepturi”, a declarat Tamara Ciofu.

La rândul său ambasadorul SUA a subliniat rolul major pe care îl are educația în formarea unei conștiințe sociale privind drepturile și responsabilitățile cetățenilor. În opinia Excelenței Sale, educația trebuie să fie o dimensiune fundamentală a politicilor publice și un instrument al coeziunii sociale.

Cu această ocazie, Tamara Ciofu l-a invitat pe reprezentantul administrației americane să participe la dezbaterea unor proiecte legislative importante, în cadrul Comisiei pentru Drepturile Omului din Camera Deputaților.

De asemenea, parlamentarul social democrat a participat la Conferința Internațională dedicată Zilei Internaționale a Drepturilor Omului organizată de Camera Deputaților și Institutul Român pentru Drepturile Omului, unde a susținut un discurs privind importanța respectării drepturilor omului în societatea actuală.

La data de 10 decembrie 1948, Adunarea Generală a ONU a adoptat și proclamat Declarația Universală a Drepturilor Omului. De atunci, acest document a devenit principalul reper către care trebuie să se îndrepte toate națiunile lumii. Astfel, Ziua Internațională a Drepturilor Omului se sărbătorește în fiecare an, pe tot mapamondul, în data de 10 decembrie.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad