Connect with us

stiri

Produse tradiţionale lansate cu prezentare de modă şi designer vestimentar

Cooperativa Socială ELCOR Societate Cooperativă, înființată ca structură de economie socială în cadrul proiectului “ECONOMIA SOCIALĂ–UN PAS SPRE UN VIITOR MAI BUN” POSDRU/173/6.1/S/148194 – proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, are deosebita plăcere de a vă invita să participaţi la Evenimentul de promovare a structurii de economie socială SES 3 – ATELIER MEȘTEȘUGĂRESC ȚESĂTORIE, CROITORIE ȘI BRODERIE.

Distribuie pe:

Published

on

Pomarla, proiect economie sociala, lemn de foc (3)

Cooperativa Socială ELCOR Societate Cooperativă, înființată ca structură de economie socială în cadrul proiectului “ECONOMIA SOCIALĂ–UN PAS SPRE UN VIITOR MAI BUN” POSDRU/173/6.1/S/148194 – proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, are deosebita plăcere de a vă invita să participaţi la Evenimentul de promovare a structurii de economie socială SES 3 – ATELIER MEȘTEȘUGĂRESC ȚESĂTORIE, CROITORIE ȘI BRODERIE.

Evenimentul va avea loc în Localitatea Cucorani în data de 10.12.2015, începând cu ora 18.00 la “ Popasul Cucorani”. În cadrul acestuia va fi susținută conferința cu tema ”Economia socială – un pas spre un viitor mai bun” și va fi lansată linia vestimentară „ETNIKA”. “ETNIKA înseamnă frumusețe, tradiție și eleganță transpuse în haine cusute cu fir de dragoste…înseamnă suflet românesc, creație și producție românească ” George Hojbotă – designer vestimentar Atelierul meșteșugăresc de țesătorie, croitorie și broderie are ca domeniu principal de activitate producția de țesături și broderii în comuna Pomîrla, din județul Botoșani.

Bugetul total alocat este de 660.240 lei, din care 76.340 lei fiind dedicați exclusiv investițiilor în utilaje și echipamente. În cadrul atelierului au fost create 9 locuri de muncă, din care 6 persoane au fost selectate din grupuri vulnerabile. Produsele “Etnika” poartă amprenta influențelor etnice românești și internaționale și sunt dedicate iubitorilor de frumos, celor îndrăgostiți de autenticitate, tradiție și modernitate rafinament. Sursa de inspirație este tocmai imensa lume a valorilor tradiționale reprezentate cu măiestrie în folclor, o lume plină de simboluri, forme și culori, o lume în care poeți, pictori, muzicieni sau artiști anonimi și-au găsit puterea de a fi, de a crea.

În spiritul tendințelor fusion, produsele “Etnika” îmbină tradiționalul cu elemente moderne, simboluri și linii de croi autentice românești sau internaționale cu tendințele actuale și accente de noutate. Din materiale naturale, bumbac, in, lână sau chiar din materiale prețioase precum catifea, dantelă sau mătase. Produsele “Etnika” reprezintă o formă de apartenență la tradiție și autenticitate, un produs inspirat din folclor, din imensul tezaur etnic transpus în peisajul contemporan. Produsele “ETNIKA” sunt reprezentate de 3 linii de creație și producție și anume: Linia “ETNIKA – suflet românesc” – produse inspirate din portul popular românesc respectând cât mai fidel autenticul sursei de inspirație. Materialele folosite sunt naturale: bumbac, in și mătase, borangic sau lână, brodate industrial sau manual, înobilate cu mărgele, în serii mici sau unicate (ii damă, cămăși bărbătești, bundițe, articole de copii, accesorii vestimentare).

Linia ”ETNIKA” – produse inspirate din folclorul românesc și internațional din materiale de calitate superioară precum bumbac, in, borangic, mătase și alte materiale cu accente de modernitate precum jerse, voal, dantelă sau catifea. Produsele acestei linii sunt neconvenționale, îmbină elemente noi, moderne cu cele vintage, etno, un mélange între nou și vechi păstrând un aer boem, rafinat în tandem cu linii și forme trendy. Linia ”ETNIKA-Home & Deco” – covoare tradiționale românești realizate din lână naturală prelucrată manual, tapiserii pentru mobilier tradițional românesc, carpete și alte obiecte decorative: fețe de masă, icoane brodate și altele.

Pentru sustenabilitatea acestei structuri de economie socială, Cooperativa Socială ELCOR își propune să promoveze produsele realizate în cadrul atelierului atât în România cât și în alte țări din Uniunea Europeană și să mărească capacitatea de producție și numărul locurilor de muncă pentru persoane din grupurile țintă ale proiectului, respectând astfel principiile economiei sociale. Principalul canal de vânzare a produselor va fi magazinul online www.etnika.ro și participarea la targurile de profil, dar și prin încheierea de parteneriate cu alți producători și distribuitori de produse din industria textilă, către ansamble populare, muzee, primării și consilii locale care organizează festivaluri tradiționale, dar și către persoane fizice direct de la punctul de lucru din comuna Pomîrla.

„Economia socială – un pas spre un viitor mai bun” este un proiect realizat printr-un parteneriat între Asociația Agricultorilor și Fermierilor, Asociația „Viitor pentru femei”, Asociația Biosilva, Asociația Institutul Pentru Parteneriat Social Bucovina, Asociația Onixalex, Asociația Alternative Sociale Millenium, Confederation of European Firms, Social Firms Europe CEFEC, ce se desfășoară în 5 regiuni de dezvoltare ale României: București-Ilfov, Nord-Est, Sud-Est, Sud-Muntenia și Vest și care asigură oportunități de integrare și reintegrare în piața muncii în structurile de economie socială pentru 93 de persoane din care 66 aparținând grupurilor vulnerabile.

Durata proiectului: 05.01.2015 – 31.12.2015 Valoare proiect: 9.526.831,40 lei din care contribuție parteneri 190.536,63 lei ÎN REGIUNEA N-E a României au fost înființate de către Asociația BIOSILVA în calitate de partener 2 și Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina în calitate de partener 3 un număr de 6 structuri de economie socială, din care 3 în comuna Pomîrla și 1 în municipiul Dorohoi din județul Botoșani, 1 în municipiul Suceava din județul Suceava și 1 în municipiul Iași din județul Iași și anume:  SES 1 – Depozit de prelucrare lemn de foc – COOPERATIVA SOCIALĂ „STEJARUL”Ø SOCIETATE COOPERATIVĂ, cu sediul în Județul Botoșani, Comuna Pomîrla;  SES 2 – Atelier meșteșugăresc de producere a mobilei din lemn masiv – ASOCIAȚIAØ BIOSILVA, Punct de lucru Suceava, cu sediul în Județul Suceava, Municipiul Suceava;  SES 3 – Atelier meșteșugăresc țesătorie, croitorie, broderie, COOPERATIVA SOCIALĂØ ELCOR SOCIETATE COOPERATIVĂ, cu sediul în Județul Botoșani, Comuna Pomîrla;  SES 4 – Săpături și lucrări de pregătire a terenului, subtraversări și servicii conexeØ pentru diverse utilități, COOPERATIVA SOCIALĂ “DYNAMIC” SOCIETATE COOPERATIVĂ , cu sediul în Județul Botoșani, Comuna Pomîrla;  SES 7 – Amenajare spații verzi și lucrări de peisagistică, COOPERATIVA SOCIALĂØ “VERDE PENTRU VOI” SOCIETATE COOPERATIVĂ, cu sediul în Județul Iași, Municipiul Iași;  SES 14 – Salon de înfrumusețare, COOPERATIVA SOCIALĂ “ALYXOR BEAUTY”Ø SOCIETATE COOPERATIVĂ, cu sediul în Județul Botoșani, Municipiul Dorohoi.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad